Un ucrainean, anunţat în căutare internaţională de 4 ani, reţinut în R. Moldova

Un ucrainean, anunţat în căutare internaţională de 4 ani, reţinut în R. Moldova

FOTO simbol

Un bărbat de 35 de ani, cetăţean al Ucrainei, anunţat în căutare internaţională din anul 2017, a fost reţinut în municipiul Chişinău de ofiţerii Direcţiei investigaţii infracţiuni informatice a Inspectoratului Naţional de Investigaţii în comun cu procurorii PCCOCS.

Ştiri pe aceeaşi temă

Timp de patru ani, acesta s-ar fi  ascuns de oamenii legii, atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât şi peste hotarele ţării.   

Cetăţeanul ucrainean  este cercetat penal pentru fraudă informatică şi încălcarea regulilor de securitate a sistemului informatic, infracţiuni săvârşite pe teritoriul Republicii Moldova.

În cadrul urmăririi penale, s-a stabilit că, la sfârşitul lunii mai – începutul lunii iunie 2016, suspectul,  prin înţelegere prealabilă şi de comun cu alte persoane, urmărind scopul accesului ilegal la reţelele şi serviciile de telecomunicaţii ale unei companiei, în vederea obţinerii unui beneficiu material, ar fi  cauzat părţii vătămate  un prejudiciu  de 140 mii de  lei.

Suspectul a fost reţinut şi riscă închisoare de până la 5 ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările