Un bărbat a fost oprit pe Aeroportul Chişinău cu 40.000 de euro nedeclaraţi

Un bărbat a fost oprit pe Aeroportul Chişinău cu 40.000 de euro nedeclaraţi

FOTO simbol

Un bărbat cu cetăţenie dublă, a Republicii Moldova şi României, a fost oprit pe Aeroportul Internaţional Chişinău cu 40 de mii de euro nedeclaraţi. El urma să ia avionul spre Viena, Austria, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cazul a fost înregistrat pe direcţia plecări pasageri, sectorul VIP. Bărbat a declarat organului vamal că vrea să scoată din Republica Moldova 8 500 de euro. După ce poliţiştii de frontieră şi funcţionarii vamali au efectuat un control de securitate al bagajelor de mână, a fost stabilită prezenţa banilor. Pe lângă 8 500 de euro declaraţi, bărbatul mai avea 40 000 de euro. Mijloacele financiare au fost ridicate de către Serviciul Vamal. Conform reglementărilor în vigoare, echivalentul sumelor de peste 10 mii de euro sunt supuse declarării obligatorii. În cazul depistării numerarului care depăşeşte pragul valoric de 10 mii de euro, persoanele care nu l-au declarat sunt sancţionate contravenţional sau penal, după caz, iar diferenţa nedeclarată poate fi confiscată. Angajaţii Poliţiei de Frontieră au deconspirat pe parcursul anului trecut zece cazuri de trafic ilicit de valută în timpul controlului de securitate la Aeroportul Internaţional Chişinău. Au fost depistaţi, în total, 319 mii de dolari SUA, 141 de mii euro, 53 de mii de lire sterline şi 26,6 mii de ruble ruseşti – valută nedeclarată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările