La Vaslui se va marca intrarea în Anul Centenarului Marii Uniri prin întinderea unui tricolor de 100 de metri peste Prut

La Vaslui se va marca intrarea în Anul Centenarului Marii Uniri prin întinderea unui tricolor de 100 de metri peste Prut

FOTO arhivă

O manifestaţie stradală organizată la Prut în ultima zi din anul 2017 şi prima zi din 2018 va avea loc în localitatea Fălciu din judeţul Vaslui. Mii de oameni vor marca intrarea în Anul Centenarului Marii Uniri prin întinderea unui steag de 100 de metri peste Prut. Startul evenimentului va fi dat duminică, la ora 14:00, din faţa Primăriei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorităţile locale din proximitatea Prutului cer Guvernului de la Bucureşti să iniţieze construcţia podului de la Fălciu, care face legătura cu Republica Moldova. 

Podul rutier din localitatea vasluiană a fost distrus la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, iar cel feroviar a fost scos din uz în urmă cu câţiva ani.

„Să avem din nou pod rutier la Fălciu nu este un moft, ci ar fi o mare şansă pentru comunitate să se dezvolte economic şi să aducă prosperitate în zonă. Investiţia de stat într-un pod rutier ar fi dublată de investiţii private care înseamnă noi locuri de muncă şi plusvaloare pentru economia locală. Pe o distanţă de 171 de kilometri cât măsoară graniţa judeţului Vaslui cu Republica Moldova există doar punctul de trecere Albiţa din comuna Drinceni”, a declarat Neculai Moraru, primarul din localitatea Fălciu.

Preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, George Simion, a precizat că, timp de zeci de ani, contactele directe dintre cetăţenii României şi cei din stânga Prutului au fost îngreunate. 

„Dacă în 2011 a fost înlăturată sârma ghimpată de pe Prut, următorul pas firesc ar fi construcţia şi reabilitarea podurilor peste râul care astăzi este încă graniţă nedreaptă. Unirea înseamnă şi infrastructură comună, implicit şi poduri peste Prut”, a subliniat George Simion.

După acţiunea de la Prut, manifestanţii vor sărbători Revelionul printr-un concert, un spectacol de artificii în aer liber şi o masă bogată în bucate tradiţionale la Casa de Cultură din Fălciu, unde vor demara evenimentele din cadrul Centenarului Marii Uniri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: