Alte 100.000 de doze de vaccin antigripal vor ajunge în ţară în zilele următoare

Alte 100.000 de doze de vaccin antigripal vor ajunge în ţară în zilele următoare

100.000 de doze de vaccin antigripal – dintre care 85 de mii de doze oferite cu titlu de donaţie din partea Statelor Unite ale Americii şi 15 mii de doze achiziţionate de către Republica Moldova prin intermediul UNICEF – vor fi livrate în zilele imediat următoare, a comunicat şeful Secţiei supravegherea epidemiologică a gripei şi infecţiilor respiratorii de la Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP), Ştefan Gheorghiţă, contactat de IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Avem informaţie că zilele acestea în republică va ajunge încă 100 de mii de doze de vaccin antigripal, care va fi repartizat conform planului de vaccinări antigripale în toate instituţiile medicale din Republica Moldova”, a adăugat Ştefan Gheorghiţă.
 
Vaccinarea antigripală derulează deja, cu cele 100 de mii de doze procurate din Federaţia Rusă, prin Compania Naţională de Asigurări în Medicină. Primul lot (7 mii de doze) a fost destinat vaccinării personalului medical implicat în acordarea asistenţei medicale persoanelor cu COVID-19, iar cel de-al doilea lot ( 93 de mii de doze) a fost distribuit instituţiilor medico-sanitare publice, pentru imunizarea contingentelor profesionale şi celor cu risc sporit de îmbolnăvire.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările