30 de instituţii de învăţământ şi-au sistat activitatea din cauza vremii

30 de instituţii de
învăţământ şi-au sistat activitatea din cauza vremii

Avertizarea cod galben de condiţii complicate ale vremii se va menţine şi pe parcursul zilei de astăzi FOTO: Arhivă

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile 30 de instituţii de învăţământ şi-au sistat activitatea. Este vorba de instituţii din raioanele Cantemir, Cahul, Ialoveni, Ştefan Vodă, UTA Găgăuzia şi Taraclia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, 18 şcoli din raionul Taraclia şi-au sistat activitatea pentru două zile prin decizia Comisiei raionale pentru situaţii excepţionale.

Au fost suspendate şi 21 rute de autobuz şcolar din zece raioane: Anenii Noi, Cahul, Drochia, Făleşti, Rezina, Orhei, Cantemir, Teleneşti, Taraclia, UTA Găgăuzia. Conform datelor transmise de Direcţiile raionale/municipale de învăţământ, tineret şi sport, 670 elevi nu au fost transportaţi la şcolile de circumscripţie.

Din cauza temperaturilor scăzute în sălile de clasă în şapte instituţii de învăţămînt din Călăraşi, Sîngerei, Edineţ, Orhei, Ştefan Vodă şi UTA Găgăuzia durata orelor a fost redusă până la 30 - 35 de minute.

Totodată, potrivit Inspectoratului Naţional de Patrulare, mai bine de 60 de camioane rămân blocate pe traseul Cahul-Giurgiuleşti din cauza drumurilor întroienite.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: