Vladimir Cebotari: Ilan Şor este o durere de cap pentru PDM

Vladimir Cebotari: Ilan Şor este o durere de cap pentru PDM

FOTO colaj Adevărul

Vicepreşedintele PDM Vladimir Cebotari respinge acuzaţiile că democraţii l-ar proteja pe Ilan Şor motiv acesta încă se află la libertate. Vladimir Cebotari a dat de înţeles că, dimporivă, condamnarea definitivă a primarului de Orhei ar fi în avantajul PDM.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Partidul Şor şi Şor pentru PDM este o durere de cap, pentru că vedeţi câte critici trebuie să sufere PDM din cauza acestui actor politic”, a spus Vladimir Cebotari la emisiunea „Adevărul Live”.

„Dacă Şor ar fi închis, PDM nu vă imaginaţi câte dividende politice ar avea de făcut. Noi probabil suntem cei mai interesaţi ca acest lucru să se producă foarte rapid”, a declarat Vladimir Cebotari, orecizând că PDM nu va interveni în actul justiţiei pentru a accelera procesul de judecată în cazul Şor.

Amintim că Ilan Şor a fost reţinut pe 22 iunie 2016. Acesta este învinuit de spălare de bani şi escrocherie în proporţii deosebit de mari într-un dosar ce vizează devalizarea Băncii de Economii cu peste 5 miliarde de lei.
 
Ilan Şor a fost condamnat pe 21 iunie, de prima instanţă, la şapte ani şi jumătate de închisoare de tip semiînchis. Hotărârea de condamnare însă nu este definitivă, fiind aşteptată cea executorie a Curţii de Apel Chişinău. Până atunci, Ilan Şor se va afla în libertate, deoarece judecătorii nu i-au putut elibera un nou mandat de arest primarului de Orhei, pe motiv că el s-a aflat deja un an în arest, iar conform legislaţiei, termenul de arest nu poate fi mai mult de un an. 
 
Opoziţia de la Chişinău a criticat în mai multe rânduri guvernarea pe motiv că aceasta ar tărăgăna dosarul lui Ilan Şor, pentru a nu-l condamna pe primarul de Orhei şi pentru a-i permite să ajungă în funcţia de deputat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: