Vlad Filat: „Fugarul laş Plahotniuc stă în umbra blocului Dodon-Voronin”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ex-premierul Vlad Filat
Ex-premierul Vlad Filat

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, susţine că în spatele blocului electoral „Comuniştii şi Socialiştii”, condus de Igor Dodon şi Vladimir Voronin, ar sta Vlad Plahotniuc.

„Perspectiva pierderii alegerilor şi pericolul ajungerii în faţa justiţiei au determinat refacerea pe faţă a vechii alianţe Plahotniuc-Dodon-Voronin, cu Şor pe post de satelit artificial. Fugarul laş Plahotniuc stă în umbra blocului Dodon-Voronin şi speră că o victorie peseremisto-comunistă îi va permite să-şi salveze nu doar averile, dar şi libertatea pentru care a luat drumul pribegiei prin lumea largă”, a scris Vlad Filat pe Facebook.

Vlad Filat se plânge că, deşi nu dânsul nu este concurent electoral, ar fi atacat constant de mass-media afiliată lui Dodon şi Plahotniuc.

„În dorinţa de a lovi în preşedintele Maia Sandu şi PAS, holdingul lui Plahotniuc şi Şor, trecut cu arme şi bagaje în tabăra lui Dodon, m-au transformat pe mine şi PLDM-ul în ţintă cu toate că nici eu şi nici partidul nu suntem concurenţi electorali. Le sugerez lui Dodon şi Voronin, dacă nu sunt laşi şi au argumente, să atace direct concurenţii lor electorali. Din păcate, Dodon nu a ştiut să folosească oportunitatea pe care blocul ACUM, din care făcea informal parte şi PLDM, i-a oferit-o în 2019: să scape din robia lui Plahotniuc. S-a dovedit că libertatea este o povară prea grea şi Dodon s-a întors în sclavia lui Plahotniuc, precum un câine bătut”, a spus ex-premierul.

Vlad Filat s-a arătat convins că PCRM şi PSRM vor pierde alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

„Sper ca sănătatea să-mi permită ca în scurt timp, în cadrul unui eveniment public, să prezint cu date şi informaţii concrete ”moştenirea” lăsată de Voronin şi Dodon după 8 ani de guvernare comunistă (2001-2009): izolare, sărăcie, şi lungi cozi în miez de noapte pe la porţile ambasadelor pentru vize şi multe altele”, a încheiat Filat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite