VIDEO Premierul Iurie Leancă s-a filmat într-un spot video împotriva fumatului

VIDEO Premierul Iurie Leancă s-a filmat într-un spot video împotriva fumatului

Iurie Leancă avertizează populaţia despre daunele fumatului FOTO: captură video gov.md

Premierul Iurie Leancă s-a filmat într-un spot anti-fumat în care avertizează populaţia că anual, din cauza fumatului, în ţara noastră mor prematur 4.000 de oameni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Recent, Guvernul a aprobat un proiect de lege care este îndreptat împotriva fumatului şi urmează să fie examinat de Parlament, spune şeful Guvernului de la Chişinău . „În ţara noastră se fumează mult. Mult şi pretutindeni. Fiecare a treia persoană fumează, inclusiv copiii”, mai spune prim-ministrul.

Iurie Leancă afirmă că Executivul este dator să protejeze sănătatea populaţiei, în special a copiilor. Spotul video a fost realizat ca urmare a proiectului de lege aprobat de Guvern, pe 17 decembrie 2013, care îşi propune să protejeze sănătatea oamenilor. Dintre elevii care au fumat vreodată, jumătate au început să fumeze până la vârsta de zece ani. 70 la sută din adolescenţi sunt expuşi la fumul de tutun la şcoală, acasă şi în locurile publice.

Cu aproape 750 de mii de fumători, Moldova a ajuns pe locul patru în Europa. Aproape un miliard de lei sunt cheltuiţi pentru tratarea bolilor apărute în urma fumatului, adică 15 la sută din bugetul destinat sectorului de sănătate.

La fel de grav este faptul că în localurile de alimentaţie publică se fumează liber, mai spune Prim-ministrul în acest spot video.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările