Un nou partid pe arena politică din R. Moldova. Sunt colectate semnăturile pentru crearea formaţiunii „Statalitate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

O nouă formaţiune urmează să apară pe arena politică. Este vorba despre partidul „Statalitate – Государственность”, entitate care va promova valorile tradiţionale, statalitatea şi neutralitatea Republicii Moldova, notează IPN.

Membrii grupului de iniţiativă cheamă toţi oamenii de bună-credinţă să pună umărul la crearea noului partid politic, menţionând că adevăratele schimbări vor avea loc în Republica Moldova atunci când se va produce o veritabilă schimbare a clasei politice.

Dacă va fi înregistrat, noul partid politic va avea denumirea „Statalitate – Государственность”. Membrii grupului de iniţiativă spun că noua formaţiune are soluţii pragmatice pentru toate problemele cu care se confruntă Republica Moldova. Partidul va milita pentru dezvoltarea economică şi statalitatea ţării.

„Grupul nostru de iniţiativă demarează procedura de înregistrare a unui partid politic de tip nou. Va fi un partid care va propune un vector de dezvoltare şi soluţii concrete la problemele economice, sociale şi politice cu care se confruntă ţara. Toate propunerile noastre vor avea un algoritm clar de implementare, cu specificarea clară de unde vom lua resurse umane şi financiare. Moldoveni de toate naţionalităţile, uniţi-vă!”, a spus preşedintele Grupului de iniţiativă, Igor Caldare, în cadrul unei conferinţe de presă la IPN.

Potrivit membrilor grupului de iniţiativă, noul partid politic va consolida societatea în jurul ideii statalităţii şi va demara o veritabilă luptă cu corupţia. Personalitatea domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt va reprezenta simbolul partidului „Statalitate – Государственность”.

„Suntem convinşi că situaţia din ţară poate fi schimbată doar odată cu schimbarea radicală a clasei politice. Obiectivele noastre sunt păstrarea neutralităţii ţării, valorile familiei tradiţionale, 9 mai – Ziua Victoriei, o lustraţie la toate nivelurile şi un tribunal naţional, combaterea corupţiei, modernizarea sistemului educaţiei şi a celui medical. Toţi cei care împărtăşesc aceleaşi valori, îi aşteptăm în rândurile noastre ”, a spus Dumitru Batrîncea, membru al grupului de iniţiativă.

„9 mai este simbolul Zilei Victoriei, poporul moldovenesc, alături de celelalte popoare ale Uniunii Sovietice sunt popoarele victorioase. Pe toţi oamenii de bună-credinţă îi aşteptăm în rândurile partidului Statalitate – Государственность”, a spus Margarita Sorochina, membră a grupului de iniţiativă.

„Moldova are un simbol al statalităţii – Ştefan cel Mare. Pe perioada întregii sale domnii, ca un patriot adevărat el a luptat pentru independenţă. De mulţi oameni se încearcă divizarea societăţii noastre şi nimeni nu-şi adresează întrebarea ce înseamnă statalitate. Invităm toţi cetăţenii din interiorul ţării şi din diaspora să se unească şi să decidem ce este cu adevărat important pentru ţară. Solicităm patrioţilor adevăraţi să se alăture partidului nou-format”, a spus Ala Sliusarenco, membră a grupului de iniţiativă.

În urma unei decizii a Curţii Constituţionale din 25 februarie 2020, Parlamentul a modificat Legea cu privire la partidele politice şi a stabilit că pentru înregistrare nu este necesară prezentarea unei liste cu patru mii de membri, ci doar o mie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite