„Toţi sunt copiii lui Filat”. Deputaţii comentează componenţa Guvernului Gavriliţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei zece miniştri desemnaţi în Guvernul Gavriliţa
Cei zece miniştri desemnaţi în Guvernul Gavriliţa

Deputaţii au păreri împărţite despre echipa guvernamentală prezentată de premierul desemnat, Natalia Gavriliţa. În timp ce exponenţii PAS spun că potenţialii miniştri sunt de un profesionalism şi de o integritate ireproşabile, deputaţii altor fracţiuni din Parlament califică acest Guvern drept unul de sacrificiu, care poate fi votat de socialişti şi de deputaţii Partidului Şor doar în bătaie de joc, notează IPN.

Mai mulţi deputaţi proeuropeni s-au arătat surprinşi de noua garnitură guvernamentală pe care o califică drept una profund politizată.

„Este o garnitură care a fost scoasă pentru a nu fi votată. Dacă se mergea pe ideea constituirii unui guvern pe bune, poate că ar fi fost un guvern cu mai mulţi profesionişti, cu oameni mai cunoscuţi. Eu nu cred că PAS ar risca să meargă cu această garnitură, punând în Guvern doi reprezentanţi foarte puternici din Parlament, Litivinenco şi Popşoi, asta ar slăbi puterea PAS în Parlament”, a declarat deputatul Platformei DA, Vasile Năstase în cadrul emisiunii „Întreabă Gheţu” de la Tv8.

„Jumătate din cei nominalizaţi sunt membri PAS sau afiliaţi, cu anumite ataşamente faţă de Guvernul anterior al Maiei Sandu. Este un Guvern de sacrificiu, care nu inspiră nicio seriozitate, el poate fi votat în bătaie de joc de socialişti şi Şor pentru a continua chinul acestui Parlament. Dacă va fi votat, acest Guvern va aduce multe probleme Preşedinţiei şi PAS”, a declarat deputatul neafiliat Octavian Ţîcu.

Socialiştii spun că preşedintele ţării ar avea o problemă cu identificarea persoanelor competente, întrucât aceiaşi oameni s-au perindat prin toate instituţiile de stat alături de Maia Sandu.

„Sunt nişte ong-işti buni, sunt buni coordonatori de proiecte, analişti, dar a fi băiat bun, nu e o meserie. Este o ruşine, şi această ruşine îi pune într-o lumină proastă şi pe colegii care au susţinut-o pe Maia Sandu la prezidenţiale. Toţi sunt „copiii” lui Filat”, a declarat deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco.

De cealaltă parte, colegii de partid ai Nataliei Gavriliţa, spun că vicepreşedinta PAS şi-a creat o echipă de profesionişti care, în eventualitatea în care vor fi votaţi, vor reuşi să scoată ţara din criză economică.

„Calităţile morale şi profesionale ale acestor oameni sunt net superioare la tot ce a fost până acum în Republica Moldova în materie de politicieni. Calităţile lor intelectuale, chiar dacă unii dintre ei nu au prea lucrat prin ministere, le vor permite foarte repede să înţeleagă cum stau lucrurile ”, a declarat deputatul PAS, Vladimir Bolea. 

Candidatul desemnat la funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa, şi-a anunţat echipa guvernamentală cu care va merge săptămâna viitoare în plenul Parlamentului să ceară votul de încredere al deputaţilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite