Tiraspolul acceptă vaccinul donat de România, însă îl prezintă ca fiind oferit de OMS

Tiraspolul acceptă vaccinul donat de România, însă îl prezintă ca fiind oferit de OMS

Vadim Krasnoselski, preşedintele nerecunoscut de la Tiraspol

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a anunţat joi, 4 martie, că regiunea transnistreană va primi săptămâna viitoare 1.810 de doze de vaccin AstraZeneca.

Ştiri pe aceeaşi temă

Însă, Krasnoselski spune că vaccinul este oferit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, deşi preparatul a fost donat de România, iar odată ajuns la Chişinău, autorităţile moldovene au decis să ofere şi Tiraspolului 1.810 de doze de vaccin.

Totodată, Krasnoselski a anunţat că, în timpul apropiat, Tiraspolul va primi din partea Rusiei 30.000 de doze de vaccin Sputnik V, iar în perspectivă - încă 40.000 de doze.

Krasnoselski a menţionat că Tiraspolul este gata să achiziţioneze vaccinul rusesc în cantităţi mari, însă Federaţia Rusă deocamdată nu poate face faţă cererii mari de pe piaţa internaţională.

Campania de vaccinare în R. Moldova a început pe 2 martie şi a fost posibilă datorită României, care a donat Republicii Moldova 21.600 de doze de vaccin anti-COVID-19, produse de AstraZeneca, din totalul de 200.000 de doze promise.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au precizat că 1.800 de doze de vaccinuri din cele oferite de România vor fi distribuite în Transnistria.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările