Preşedinta ANI, suspendată din funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rodica Antoci
Rodica Antoci

Preşedinta Autorităţii Naţionale de Integritate, Rodica Antoci, a fost suspendată temporar din funcţie. O hotărâre în acest sens a fost adoptată de către Consiliul de Integritate. Ulterior, şefa ANI a venit cu o reacţie, declarând că suspendarea contravine legii, iar nevinovăţia îşi va demonstra-o în instanţele naţionale şi internaţionale, dacă va fi nevoie, transmite IPN.

„Sunt şanse mari ca această hotărâre cu privire la suspendarea mea provizorie din funcţie să fie acceptată, chiar dacă acţiunile respective contravin cadrului legal, nu întrunesc cerinţele speciale a Legii cu privire la Autoritatea Naţională de Integritate – fapte pe care le voi demonstra în instanţa de judecată şi în faţa organelor de urmărire penală. De aici încolo, vor urma foarte multe examinări, procese, care mă vor ţine departe de instituţie”, a declarat Rodica Antoci într-un briefing de presă.

Potrivit ei, suspendarea are loc în plină campanie de depunere anuală a declaraţiilor de avere şi interese personale, dar şi în perioada în care ANI urma să prezinte în faţa Parlamentului raportul de activitate. În opinia sa, prin aceste acţiuni, inclusiv prin dosarele fabricate, se încearcă „să-i fie închisă gura”.

„Am să mă adresez inspectorilor de integritate. Dragi inspectori, vă rog să vă continuaţi activitatea în mod onest, corect şi integru. Să nu vă lăsaţi bulversaţi de tot ceea ce se întâmplă în cadrul ANI”, a mai spus Rodica Antoci.

Preşedinta ANI, împreună cu o angajată din cadrul instituţiei, sunt cercetate într-o cauză penală pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu. La sfârşitul lunii ianuarie, oamenii legii au efectuat percheziţii la domiciliul şefei ANI şi în biroul de serviciu al funcţionarei. Ulterior, ea a fost recunoscută în calitate de bănuită.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite