Poroşenko, despre eliminarea regimului de vize cu UE: „Adio, nespălată Rusie, ţară de satrapi şi robi” VIDEO

Poroşenko, despre eliminarea regimului de vize cu UE: „Adio, nespălată Rusie, ţară de satrapi şi robi” VIDEO

FOTo zn.ua

Liderul de la Kiev, Petro Poroşenko, a declarat sâmbătă, 10 iunie, că anularea regimului de vize cu UE pentru ucraineni înseamnă o desprinderea definitivă a Ucrainei faţă de Rusia autoritară.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În realitate, acest eveniment înseamnă mult mai mult decât un nou început de an, deoarece poporul Ucrainei şi toată Ucraina accede într-o nouă epocă istorică. Acest eveniment semnifică o desprindere definitivă a statului nostru faţă de Imperiul rus, iar lumea democratică ucraineană de lumea autoritară rusă”, a declarat Poroşenko în cadrul unei manifestaţii dedicate anulării regimului de vize cu UE.

Ulterior, preşedintele Ucrainei a decis să recite în faţa mulţimii un vers din opera vestitului poet rus Mihail Lermontov: „Adio, nespălată Rusie, ţară de sătrâpi şi robi. Şi voi, mundirelor mizere, Şi tu, supusul lor norod”.

Poroşenko a continuat recitatul şi cu un vers din Alexandru Puşkin „Tovarăşe, să crezi! Cândva, Va răsări măreaţa stea/A fericirii mult dorită. Din somn Rusia s-o trezi! Pe tirania năruită/ Al nostru nume scris va fi!”, scrie uniant.net, citat de Adevărul.

„Vreau în mod special să-i mulţumesc pe acei ruşi, care în condiţiile unei dure dictaturi imperiale, au găsit în ei curajul să condamne agresiunea Rusiei faţă de Ucraina şi să ceară drepturile şi libertăţile democratice”, a menţionat preşedintele ucrainean.

Amintim că începând cu ziua de 12 iunie, intră în vigoare decizia UE de a anula regimul de vize pentru ucraineni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările