Pavel Filip va participa la cel de-al cincilea Summit al Parteneriatului Estic

Pavel Filip va participa la cel de-al cincilea Summit al Parteneriatului Estic

FOTO gov.md

Premierul Pavel Filip întreprinde, în perioada 22-25 noiembrie, o vizită de lucru la Bruxelles, Regatul Belgiei, unde va participa la cel de-al cincilea Summit al Parteneriatului Estic (PaE). Sesiunea plenară a Summit-ului va avea loc vineri, 24 noiembrie, începând cu ora 10.00 (ora Chişinăului), se spune într-un comunicat de presă al Guvernului, citat de IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pavel Filip va rosti un discurs în numele Republicii Moldova. Reuniunea va fi transmisă în direct pe pagina oficială a Consiliului European. 

Totodată, premierul va avea întrevederi cu Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, cu Federica Mogherini, înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politică de securitate, cu Johannes Hahn, comisar european pentru politică de vecinătate şi negocieri de extindere şi cu Pierre Moscovici, comisar european pentru afaceri economice şi financiare.

Premierul va vizita Cartierul General al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord, unde va discuta secretarul general NATO, Jens Stoltenberg. 

Conferinţa de presă comună a celor doi oficiali va fi transmisă în direct pe pagina oficială a organizaţiei, www.nato.int. Ora difuzării declaraţiilor va fi anunţată ulterior. În marja Summit-ului, Pavel Filip va avea şi o serie de întrevederi bilaterale cu şefi de stat şi de guvern. Pavel Filip se va întâlni cu Diaspora stabilită în Belgia.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările