„Nu mai pot răbda”. Vladimir Voronin îi cere Maiei Sandu să-l desemneze la funcţia de premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul şef de stat Vladimir Voronin îi cere preşedintelui Maia Sandu să-l desemneze la funcţia de prim-ministru. Liderul comuniştilor a dat de înţeles că este indignat de situaţia politică din Republica Moldova şi că dânsul este gata să preia conducerea Guvernului pentru a-i face pe toţi să lucreze.

„Spuneţi-i Maiei Sandu să mă înainteze la funcţia de prim-ministru şi să vedeţi ce fac eu din ei toţi - şi din Parlament, şi din toţi. Eu nu mai pot răbda deja. Trebuie să-i fac pe toţi să lucreze”, a declarat Vladimir Voronin la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Întrebat repetat dacă chiar este gata să-şi asume conducerea Guvernului, Vladimir Voronin a afirmat: „O să mă gândesc, o să mă consult, dar nu mai sunt alte variante acum decât să scăpăm de această lepădătură de Parlament şi de această mafie banditească”.

Amintim că premierul Ion Chicu a demisionat pe 23 decembrie 2020, cu o zi înainte de învestirea în funcţia de preşedinte a Maiei Sandu. Ion Chicu a refuzat să asigure interimatul funcţiei, iar Maia Sandu l-a numit în calitate de prim-ministru interimar pe ministrul de Externe, Aurel Ciocoi.

Potrivit Constituţiei, preşedintele ţării este obligat să desemneze un candidat la funcţia de prim-ministru care este propus de o majoritate parlamentară. În cazul în care nu există o majoritate parlamentară, precum în situaţia actuală, preşedintele este obligat să desemneze candidatul propriu la funcţia de prim-ministru, după consultări cu fracţiunile parlamentare. Dacă în urma a două tentative candidatul desemnat nu primeşte votul de încredere al Parlamentului, apare temei de dizolvare a Legislativului şi de organizare a alegerilor parlamentare anticipate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite