Mircea Druc: „Republica Moldova este un stat falimentar, care va dispărea“

Mircea
Druc: „Republica Moldova este un stat falimentar, care va dispărea“

Mircea Druc, fostul premier moldovean. FOTO: digi24.ro

Declaraţia a fost făcută de către fostul premier moldovean Mircea Druc, în cadrul emisiunii „Kilometrul 0“ de la Digi24, invitat alături de scriitorul Vasile Ernu. El a mai spus că este de acord cu cei care consideră că nu doar Republica Moldova, ci şi Ucraina se va destrăma din lipsa unei perspective.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Dumneavoastră, la Bucureşti, şi mulţi la Chişinău, luaţi în serios această noţiune de stat moldovenesc. Dacă îl întrebaţi pe Mircea Druc unionistul, eu vă spun că, inevitabil, Republica Moldova este un stat falimentar, care se va dezmembra. 

Cele şase judeţe vor reveni la firescul lor, se vor integra în România. Să trăiască Uniunea Europeană, să dea Dumnezeu să existe în continuare, şi atunci, prin România, vom merge către Uniunea Europeană”, a spus fostul premier al Republicii Moldova  în direct la emisiunea „Kilometrul 0“

În acelaşi context, scriitorul Vasile Ernu a declarat că respectă unioniştii, dar că este un om raţional. „În acest moment, văd două proiecte. Unul unionist, care este minoritar, susţinut de o parte foarte mică a populaţiei, şi unul al statului Republica Moldova, care, semifalimentar şi slab, încearcă să-şi construiască o identitate. Mie mi se pare că în acest moment singura formulă cu şanse reale este aceasta a unei structuri identitare care, în timp, poate evolua şi spre o formă de unionism. Nu văd nici o contradicţie, pentru că lucrurile pot evolua foarte mult în câţiva ani“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: