Ilan Şor îndeamnă lumea să iasă masiv în stradă „pentru a opri scumpirile”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilan Şor FOTO EPA/Doru Dumitru
Ilan Şor FOTO EPA/Doru Dumitru

Preşedintele Partidului „ŞOR”, Ilan Şor, îndeamnă întreaga societate, dar şi toate forţele politice, să iasă în stradă. El i-a invitat pe toţi duminică, 19 iunie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, la o amplă manifestaţie, pentru a spune „un nu hotărât actualei guvernări.” Potrivit politicianului, „dacă PAS nu va fi înlăturat de la putere, viaţa în Republica Moldova va deveni imposibilă.”

Într-o înregistrare video, postată pe Facebook, Ilan Şor susţine că, în doar un singur an, „actuala guvernare a adus Republica Moldova în pragul sărăciei şi deznădejdii.”

„Resursele energetice s-au scumpit de câteva ori. Oamenii nu mai pot să-şi achite facturile pentru gaz, curentul electric s-a scumpit, carburanţii au ajuns să coste atât de mult, că poţi să-ţi ieşi din minţi, oamenii nu-şi mai pot alimenta maşinile. Circulă o glumă că o vizită la benzinărie te costă cât o vacanţă în Turcia. Produsele alimentare au devenit inaccesibile, din cauza preţurilor nebune. În ţara în care au loc confruntări militare (Ucraina – n.n.), preţurile sunt mai mici decât la noi”, a spus politicianul.

Mai mult, potrivit lui Ilan Şor, preţurile vor continua să crească şi în viitor, iar situaţia în ţară va degenera şi mai mult, cu PAS la guvernare.

„Vom ajunge în situaţia în care oamenii, pur şi simplu, nu-şi vor putea procura produse şi vor ajunge să sufere de foame. Asta e tot ce a adus Moldovei noua putere a PAS, în frunte cu Maia Sandu, în doar un singur an. Vă imaginaţi ce va fi cu ţara noastră, dacă aceşti incompetenţi vor mai rămâne la putere încă trei ani? Nu va mai rămâne nimic, nici măcar oameni. Cineva va muri de foame, iar ceilalţi vor fugi. Va rămâne doar pământ pârjolit”, a punctat deputatul.

El a mai atras atenţia că, în afară de asta, „guvernarea lipseşte moldovenii şi de dreptul fundamental de a alege,” amintind cum a fost eliminată Marina Tauber din cursa electorală de la Bălţi, după ce a obţinut aproape 50 la sută din voturi.

„Cetăţenii au ajuns să fie lipsiţi de un drept democratic fundamental – cel de a alege şi a fi ales. Regimul Maiei Sandu vrea să fie aleşi doar cei care îi convin şi îi cântă în strună”, a spus Ilan Şor.

În context, el a îndemnat cetăţenii să iasă în stradă „pentru a opri aceste nedreptăţi.”

„Mă adresez dumneavoastră nu în calitate de deputat, nici ca preşedinte de partid, nic ca politician, ci ca uncetăţean obişnuit. Acest regim interpretează tăcerea oamenilor ca pe o slăbiciune. Problemele cetăţenilor le sunt absolut străine. Aceşti nesimţiţi trăiesc după principiul cu cât mai rău, cu atât mai bine. Mai mult, ei fac tot posibilul să atragă Moldova în război. Vă spun şi de ce – războiul este singurul lor argument cu care pot justifica scumpirile în lanţ şi sărăcia. Ceea ce spun eu acum se vorbeşte practic în fiecare bucătărie, în fiecare casă, în cercul rudelor şi al prietenilor. Dar, nu ştiu de ce, toţi se tem să iasă şi să spună cu voce tare aceste lucruri, public, în stradă”, a declarat Ilan Şor.

Potrivit lui, atât timp cât moldovenii nu vor ieşi masiv în stradă să protesteze, viaţa va deveni din ce în ce mai grea.

„Îi îndemn pe toţi cetăţenii ţării noastre să vină pe 19 iunie, la ora 17:00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi să spună un NU hotărât scumpirilor şi dezmăţului şi să spună DA unei vieţi noi, îndestulate şi sigure. Acum nu mai contează pentru cine aţi votat la ultimele alegeri, nu contează ce viziuni politice sau geopolitice aveţi, astăzi este important ca noi toţi, cetăţenii Republicii Moldova, să luăm atitudine. Îndemn toate forţele politice, indiferent de relaţiile dintre noi, să ne unim forţele, de dragul salvării ţării şi a cetăţenilor şi pentru un cer senin deasupra capului. Dumnezeu să binecuvâteze Republica Moldova!”, a conchis Ilan Şor în mesajul său.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite