Igor Dodon rămâne în arest la domiciliu

Igor Dodon rămâne în arest la domiciliu

Fostul preşedinte Igor Dodon rămâne în arest la domiciliu. Curtea de Apel Chişinău a respins recursul înaintat de apărători împotriva deciziei Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana, privind prelungirea măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu pe un termen de 30 zile, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tot miercuri, magistraţii Curţii de Apel Chişinău au examinat recursul înaintat de procurorii anticorupţie prin care au contestat decizia primei instanţe de plasare în arest preventiv, pe un termen de 20 zile a complicelui ex-preşedintelui, care este cumnatul său. În urma examinării recursului, a fost menţinută decizia instanţei de fond de prelungire a arestului preventiv. Lui Igor Dodon îi sunt incriminate mai multe capete de acuzare, printre care corupere pasivă, acceptarea finanţării partidului politic de către o organizaţie criminală, trădare de patrie şi îmbogăţire ilicită. 

El califică dosarul ca fiind unul politic, la comanda preşedintei Maia Sandu. Soţia lui Igor Dodon, învinuită de complicitate la îmbogăţire ilicită, are interdicţia de a părăsi R. Moldova.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările