Igor Dodon nu mai este deputat

Igor Dodon nu mai este deputat

După ce, acum zece zile, deputatul Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor Igor Dodon a anunţat că renunţă la mandatul de deputat, Parlamentul i-a aprobat demisia joi, 28 octombrie, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit hotărârii, mandatul de deputat, care aparţine Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor, este declarat vacant. Potrivit listei candidaţilor supleanţi, mandatul îi revine ex-deputatului PSRM, Adrian Lebedinschi, jurist de meserie.

Pe 18 octombrie, liderul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, a anunţat că renunţă la mandatul de deputat. Politicianul a spus că a decis să plece din legislativ întrucât consideră că rolul său de lider de opoziţie va fi mai activ cu mult în afara Parlamentului, „cu o agendă populară, din casă în casă”. Igor Dodon afirmă că nu vrea să fie legat de agenda parlamentară. 

De asemenea, în contextul acţiunilor de la Procuratură, vrea să demonstreze că nu se ascunde după imunitatea parlamentară. Igor Dodon a menţionat că a acceptat să conducă o nouă organizaţie, şi anume Uniunea moldo-rusă a Oamenilor de Afaceri, care este înregistrată la Chişinău din luna iunie.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările