Guvernul transmite Parlamentului proiectul politicii bugetar fiscale

Guvernul transmite Parlamentului proiectul politicii bugetar fiscale

Premierul Ion Chicu a declarat că, săptămâna aceasta, Guvernul va transmite Parlamentului Proiectul politii bugetar fiscale. Prim-ministrul speră că acesta va fi votat în prima lectură în şedinţa de joi sau vineri a Legislativului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ion Chicu a menţionat că bugetul de stat pentru 2021 „reflectă situaţia actuală şi vine să sprijine ramurile prioritare care sunt în această situaţie, în primul rând medicina”. Potrivit premierului, cele mai mari alocaţii pentru 2021 vor fi făcute în sectorul medical, subliniind că de la 1 ianurie vor fi majorate salariile în sectorul medical cu 30%. 

„Este un efort al societăţii pentru a motiva medicii noştri să rămână în ţară pentru a ne salva de multe boli, nu doar Covid”, a spus Ion Chicu.

Prim-ministrul a accentuat că Guvernul va continua şi în 2021 investiţiile în infrastructura drumurilor.

Ion Chicu s-a referit şi la protestul primarilor, care sunt indignaţi de plafonarea taxelor locale. Prim-ministrul a precizat că această măsură a fost necesară pentru a oferi „o predictibilitate pentru investitori”. El susţine că investitorii suţin această iniţiativă a Guvernului.

„Investitorul când vine să construiască o fabrică sau ceva pe cele platforme industriale, pe care noi le dezvoltăm în teritoriu, ei vor să ştie care vor fi taxele locale anul acesta cu primarul acesta, el vrea să ştie care vor fi taxele locale pentru anii următori. De aceea, noi am venit cu această propunere”, a afirmat Ion Chicu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările