Fugarul Gheorghe Cavcaliuc anunţă că angajează moldoveni la muncă în compania sa din Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Cavcaliuc, ex-şef adjunct al IGP
Gheorghe Cavcaliuc, ex-şef adjunct al IGP

Liderul Partidului Acasă Construim Europa, Gheorghe Cavcaliuc, refugiat la Londra pentru a se eschiva de răspundere penală în dosarul „Verde de briliant”, a anunţat că angajează moldoveni la muncă în Marea Britanie, la compania pe care a fondat-o recent.

„Am anunţat anterior că voi oferi mai multe locuri de muncă bine plătite în or. Londra, Marea Britanie şi, prioritar, voi angaja conaţionali de-ai noştri. Cei cointeresaţi, vă îndemn să vedeţi poziţiile vacante la care puteţi aplica cu încredere. Succes tuturor, Cu profund respect, Director General al Companiei “SUCCESS for YOU” LTD, Gheorghe Cavcaliuc”, a afirmat liderul PACE într-un mesaj pe Facebook.

Gheorghe Cavcaliuc a fost anunţat în căutare naţională în dosarul „Verde de briliant”, după ce acesta nu s-a prezentat în faţa procurorilor pentru a-i fi înaintată învinuirea.

Anterior, fiind plecat peste hotare într-o vacanţă împreună cu familia, Cavcaliuc a declarat: „Nu m-am eschivat şi nu mă eschivez, chiar în aceste momente sunt cu familia în drum spre casă. Am cerut recuzarea procurorilor cu care sunt în conflict de interese şi care nu-mi garantează un proces echitabil. Am informat oficial PG şi procuratura din Sîngerei că avocaţii sunt în concediu anual, oficial, iar eu cu familia în concediu”.

Potrivit lui, „se vede cu ochiul liber că graba cu care se merge, abuzurile vădite umflând dosarul „zilionca’”, instrumentat la comandă, vor să distragă atenţia de la problemele grave care sunt în organele procuraturii şi să curăţe imaginea foarte şifonată prin tărăgănarea multor altor cazuri răsunătoare care se muşamalizează, Furtul Miliardului, Landromatul Rusesc, filajul Judecătorilor şi altele”.

„Cred că şi presa dar şi societatea, vede aceste duble standarte şi viteza de acţiune într-un dosar de 2 bani, supt din deget unde sunt vizate 2 rude, eu ne fiind la faţa locului la momentul incidentului şi comparaţia cu alte cazuri enumerate mai sus. Repet, odată cu revenirea avocaţilor mei din concediu şi recuzarea procurorilor care au iniţiat şi instrumentează această cauză la comandă, mă voi prezenta şi îmi voi apăra onoarea şi demnitatea, demonstrându-mi nevinovăţia într-un proces echitabil”, a spus politicianul.

El a mai adăugat că, dacă nu-şi va găsi dreptatea în instituţiile naţionale, se va adresa în instituţiile internaţionale, „unde e cea mai mare probabilitate că Republica Moldova va fi condamnată pentru un dosar politic instrumentat la comandă.”

Procuratura raionului Sângerei a decis disjungerea şi trimiterea în judecată a cauzei penale în care patru membri ai partidului PACE sunt acuzaţi de ”huliganism comis de două sau mai multe persoane”.

De asemenea, urmare a eschivării lui Cavcaliuc de la organul de urmărire penală, Procuratura raionului Sângerei a dispus anunţarea acestuia în căutare.

Amintim că după refuzul repetat al învinuitului Cavcaliuc de a se prezenta benevol la o citare legală, vineri, prin ordonanţa procurorilor din cadrul Procuraturii raionului Sângerei, a fost dispusă reţinerea acestuia pentru prezentarea învinuirii.

Potrivit materialelor, pe 9 iulie curent, acesta a părăsit teritoriul Republicii Moldova, eschivându-se de la organul de urmărire penală, motiv pentru care procurorii au dispus anunţarea acestuia în căutare.

El este acuzat de ”huliganism comis de două sau mai multe persoane” şi ”chemarea la săvârşirea actelor de violenţă împotriva persoanelor” şi, împreună cu ceilalţi patru colegi de-ai săi, urmează să răspundă în faţa legii.

Acţiunile au loc în contextul investigaţiilor pe cazul incidentului din 6 aprilie curent, când mai mulţi membri ai partidului PACE l-ar fi stropit cu verde de briliant pe vicepreşedintele raionului Sângerei, ultimul având nevoie de spitalizare ca urmare a leziunilor primite.

Pentru aceste acţiuni, legislaţia prevede amendă sau închisoare maximă de până la 5 ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite