Gheorghe Cavcaliuc, anunţat în căutare în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Cavcaliuc, fost şef adjunct al IGP în perioada guvernării oligarhului Vlad Plahotniuc
Gheorghe Cavcaliuc, fost şef adjunct al IGP în perioada guvernării oligarhului Vlad Plahotniuc

Liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc, a fost anunţat în căutare în dosarul „Verde de briliant”, după ce acesta nu s-a prezentat în faţa procurorilor pentru a-i fi înaintată învinuirea.

Procuratura raionului Sângerei a decis disjungerea şi trimiterea în judecată a cauzei penale în care patru membri ai partidului PACE sunt acuzaţi de ”huliganism comis de două sau mai multe persoane”.

De asemenea, urmare a eschivării lui Cavcaliuc de la organul de urmărire penală, Procuratura raionului Sângerei a dispus anunţarea acestuia în căutare.

Amintim că după refuzul repetat al învinuitului Cavcaliuc de a se prezenta benevol la o citare legală, vineri, prin ordonanţa procurorilor din cadrul Procuraturii raionului Sângerei, a fost dispusă reţinerea acestuia pentru prezentarea învinuirii.

Potrivit materialelor, pe 9 iulie curent, acesta a părăsit teritoriul Republicii Moldova, eschivându-se de la organul de urmărire penală, motiv pentru care procurorii au dispus anunţarea acestuia în căutare.

El este acuzat de ”huliganism comis de două sau mai multe persoane” şi ”chemarea la săvârşirea actelor de violenţă împotriva persoanelor” şi, împreună cu ceilalţi patru colegi de-ai săi, urmează să răspundă în faţa legii.

Acţiunile au loc în contextul investigaţiilor pe cazul incidentului din 6 aprilie curent, când mai mulţi membri ai partidului PACE l-ar fi stropit cu verde de briliant pe vicepreşedintele raionului Sângerei, ultimul având nevoie de spitalizare ca urmare a leziunilor primite.

Pentru aceste acţiuni, legislaţia prevede amendă sau închisoare maximă de până la 5 ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite