Filip solicită demisia conducerii vamei Leuşeni şi vorbeşte despre corupţia de la vamă: Am avut impresia că m-am întors în URSS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Pavel Filip a solicitat miercuri, 1 august, în şedinţa Guvernului, demisia şefului Poliţiei de Frontieră de la vama Leuşeni şi demisia şefului Serviciului Vamal, după ce pe 26 iulie a efectuat o vizită inopinată la punctul de trecere a frontierei Leuşeni - Albiţa.

Prim-ministrul s-a arătat nemulţumit de cele văzute la faţa locului. Pavel Filip a remarcat situaţia proastă în care se află cantina de la vama Leuşeni, precizând că a avut impresia că s-a întors în URSS.

„O să vedeţi căldură, ventilator, muşte etc., exact cum era pe timpurile de tristă pomină”, a menţionat Filip.

În plus, şeful Guvernului a rămas indignat de faptul că şeful Vamei şi şeful Poliţiei de Frontieră i „s-au uitat în ochi” şi l-au minţit, când au spus că cetăţenii nu sunt scoşi din autocare pentru a li se verifica bagajele, precum solicitase anterior premierul.

„Mi-au spus că exact aşa şi fac (...) S-au ridicat înregistrările video şi am văzut că doar în ziua aceea şase autocare cu turişti - toţi turiştii daţi jos, toate bagajele jos”, a precizat Filip.

Filip a vorbit şi despre corupţia de la vamă şi a spus că autocarele cu remorcă trec lejer frontiera „pentru că taxa este de la 30 până la 100 de euro”.

„Şoferii ştiu, au mers, au plătit şi nu sunt nici scanate, nici verificate bagajele. Iar autocarele cu turişti, ca să arate că lucrează foarte mult, dacă plătesc 15 euro, le dă voie să treacă, fără 15 euro - îşi bat joc”, a declarat premierul.

Mai mult decât atât, Filip s-a referit şi la situaţia din veceului din vamă. Prim-ministrul a notat că s-a făcut reparaţie, precum a solicitat, însă oricum de la cetăţeni se cer 2 lei pentru a merge la toaletă.

„Faţă de mine au lipit repede câteva hârtii că veceul este fără plată. Dar eu am întrebat oamenii care au mers la veceu din autobuzul de alături, care au plătit câte doi lei”, a spus Filip.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite