Dodon consideră declaraţia şefului ANSP „complet inadecvată”: Trebuie să demisioneze

Dodon consideră declaraţia şefului ANSP „complet inadecvată”: Trebuie să demisioneze

Igor Dodon îşi exprimă „regretul şi consternarea faţă de declaraţiile făcute de directorul ANSP, Nicolae Furtună”. În opinia sa, „scuzele publice nu sunt deloc suficiente atunci când printr-o declaraţie afectezi moral un număr mare de oameni”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Consider că după această afirmaţie nu mai are calitatea morală să ocupe funcţia de director ANSP şi trebuie să demisioneze. Am transmis şi Guvernului poziţia mea şi aştept o decizie conformă cu aşteptările opiniei publice”, a declarat Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

Dodon a precizat că nu are obiecţii faţă de activitatea lui Furtună: „Ştiu că a muncit din greu în această perioadă pandemică foarte complicată, dar declaraţia complet inadecvată pe care a făcut-o îi afectează grav credibilitatea pentru activitatea sa de mai departe”.
 
Amintim că, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova, directorul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a afirmat că oamenii răpuşi de COVID-19 în întreaga lume şi aşa erau o povară pentru ei înşişi, dar şi pentru cei din jur, pentru că sufereau şi de alte boli.
 
În rezultatul acestei afirmaţii, Partidul Democrat, Platforma DA, Mişcarea Politică Unirea şi fostele ministre ale Sănătăţii, Ruxanda Glavan şi Ala Nemerenco, au cerut demisia şefului ANSP.

Şeful Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a prezentat scuze publice celor care au înţeles greşit afirmaţia sa că noul coronavirus „a luat viaţa celor care şi aşa erau o povară pentru ei şi pentru cei din jur”.  Furtună susţine că atunci când a făcut referire la noţiunea de „povară”, dânsul a avut în vedere sensul medical, nu cel social.

Până la ora actuală, în R. Moldova au fost raportate 40.055 de cazuri de infectare cu COVID-19 şi 1.074 de decese, dintre care 32 decese în rândurile lucrătorilor medicali, iar în 59 de cazuri este vorba despre locuitori ai Transnistriei. 
 

Au fost vindecate 28.578 de persoane, 580 de pacienţi se află în stare gravă, dintre care 33 se află la respiraţie artificială. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările