Directorul interimar al Agenţiei Monumentelor din R. Moldova a renunţat la ideea de a intra în greva foamei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Ştefăniţă FOTO IPN
Ion Ştefăniţă FOTO IPN

Directorul interimar al Agenţiei de Inspectare şi Restaurare a Monumentelor, Ion Ştefăniţă a fost convins sa renunţe la intenţia de a face greva foamei. Contactat de IPN, a spus că aşteaptă reacţia Ministerului Culturii la presiunile pe care le-a acuzat că se fac asupra sa.

Ion Ştefăniţă susţine că a răspuns la mai multe note informative primite de la minister, ca urmare a ieşirii în teren şi, respectiv, la controlul care a început în cadrul Agenţiei de Inspectare şi Restaurare a Monumentelor pe data de 1 noiembrie. „De atunci, nu s-au mai prezentat verificatorii lor. […] Acum aştept reacţia ministerului”, a declarat Ion Ştefăniţă.

La finele săptămânii trecute, Ion Ştefăniţă, acuza presiuni asupra Agenţiei şi asupra persoanei sale şi spunea că, dacă acestea nu vor înceta, va intra în greva foamei. El a declarat atunci pentru IPN că presiunile vin din partea actorilor ierarhic superiori, în concret, Ministerul Culturii şi ex-ministra Liliana Nicolaescu Onofrei. Scopul final ar acestor presiuni ar fi revocarea sa din funcţie. Ion Ştefăniţă a mai spus că nu s-a ales o nouă componenţă a Consiliului Naţional al Monumentelor Istorice, după ce precedenta a fost descompusă în luna august, fapt ce blochează procesul de coordonare a actelor permisive pentru construcţii şi amenajări.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite