Dionis Cenuşă: Singura modalitate a Blocului ACUM de a verifica cât de sinceri sunt Socialiştii este de a intra în negocieri cu aceştia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Expertul politic Dionis Cenuşă consideră că Blocul ACUM, condus de Maia Sandu şi Andrei Năstase, ar trebuie să accepte negocierile cu Socialiştii, cu privire la formarea unei majorităţi parlamentare, pentru a constata cât de sinceri sunt aceştia în intenţiile lor.

Dionis Cenuşă susţine că discuţiile la care este invitat Blocul ACUM de către Socialişti „nu sunt deloc ordinare, ci foarte specifice - despre coaliţia de guvernare”.

„Socialiştii trasează nişte condiţii pentru negocierea coaliţiei de guvernare, multe dintre care sunt indigerabile de către ACUM”, a scris Dionis Cenuşă pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, „ACUM este prins pe picior greşit”. 

„Blocul nu vrea coaliţie cu Socialiştii, ci doar guvern minoritar, inacceptabil pentru Socialişti. La fel, abordarea Socialiştilor conţine puncte contradictorii care inevitabil duc la respingerea ACUM”, a menţionat expertul.

În opinia sa, unica modalitate a ACUM de a verifica cât de sinceri sunt Socialiştii este de a intra în negocieri cu aceştia. 

„Dar pentru aceasta, ACUM trebuie să renunţe la principialitate şi să adopte pragmatism, unde integritatea Blocului va intra în contradicţie cu esenţa Socialiştilor. Dacă nu, atunci ACUM nu îi rămâne nimic altceva decât să accepte locul de opoziţie”, spune Cenuşă.

El a subliniat că „ACUM trebuie să fie explicit şi măcar ei sa nu genereze confuzie, care în final îi ajută pe Democraţi şi Socialişti să creeze o coaliţie din contul imaginii ACUM”.

Deputatul socialist Ion Ceban a anunţat miercuri, 10 aprilie, în cadrul unei conferinţe de presă, că PSRM invită Blocul politic ACUM la discuţii oficiale joi, 11 aprilie, pentru a discuta despre formarea unei alianţe de guvernare şi învestirea unui Guvern.

Blocul politic ACUM a informat că este deschis pentru discuţii cu Socialiştii, însă doar dacă sunt respectate anumite condiţii, precum existenţa unui „angajament public ferm din partea PSRM în vederea demontării actualului regim mafiot”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite