CEC va reveni la subiectul secţiilor de votare peste hotare după consultări cu MAE

CEC va reveni la subiectul secţiilor de votare peste hotare după consultări cu MAE

Comisia Electorală Centrală va examina vineri,18 iunie, ultimele cereri depuse de concurenţii electorali pentru înregistrarea în cursa electorală pentru alegerile din 11 iulie. Este vorba despre Partidul Politic „Noua Opţiune Istorică” şi candidaţii independenţi Ion Stegărescu şi Veaceslav Valico.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe ordinea de zi a şedinţei nu se regăseşte chestiunea privind secţiile de votare care vor fi deschise în străinătate. Prin decizia din 17 iunie, Curtea de Apel Chişinău a obligat CEC să-şi revizuiască ultima decizie în acest sens şi să ia în considerare avizul MAEIE care propune deschiderea a nu mai puţin de 190 de secţii de votare pentru diasporă.

Contactat de IPN, preşedintele CEC, Dorin Cimil, a declarat că pentru vineri au fost anunţate consultări cu reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE), după cate CEC va veni cu o reacţie clară la acest subiect.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările