Omul lui Chirtoacă are afaceri cu Ion Ababii, candidatul la preşedinţie

Omul lui Chirtoacă are afaceri cu Ion Ababii, candidatul la preşedinţie

Consilierul liberal Iurie Dârda are afaceri bănoase cu candidatul la preşedinţie

Iurie Dârda, membru al Consiliului Municipal Chişinău din partea Partidului Liberal realizează cel mai mare proiect imobiliar pentru Universitatea de Medicină. Valoarea lucrărilor este de câteva sute de milioane de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ion Ababii, fostul ministru al Sănătăţii, actualul rector al Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu" din Chişinău şi potenţial candidat la şefia statului, este implicat în realizarea unui mega-proiect imobiliar cu un consilier liberal, membru al echipei primarului General Dorin Chirtoacă.

E vorba de Iurie Dârda, proprietarul companiei „Dansicons" SRL, specializată în construcţia spaţiului locativ pentru bugetari, care realizează în prezent cel mai mare proiect imobiliar pentru Universitatea de Medicină, dar şi unul dintre cele mai grandioase din Chişinău.
Preţul spaţiului locativ este de 580 de euro pentru un metru pătrat şi urmează a fi construite 24 de blocuri cu 12-14 etaje în cartierul Malina Mică.

Contractul investiţional a fost semnat de către Ion Ababii şi Iurie Dârda chiar în ajunul alegerilor locale din primăvara anului trecut, iar proiectul a fost lansat la câteva zile după ce au fost anunţate rezultatele finale ale scrutinului.

Anterior, presa a scris că Ion Ababii a fost înaintat pentru funcţia de preşedinte de Partidul Democrat condus de Marian Lupu, iar Veronica Bacalu - de Partidul Liberal Democrat.

Premierul Vlad Filat a confirmat: Ion Ababii şi Veronica Bacalu sunt candidați la funcţia de şef de stat


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările