O echipă de experţi ai FMI începe discuţiile cu autorităţile din Moldova la 27 septembrie

O echipă de experţi ai FMI începe discuţiile cu autorităţile din Moldova la 27 septembrie

Echipa de experţi a Fondului Monetar Internaţional (FMI), condusă de Ruben Atoyan, va începe discuţiile cu autorităţile Republicii Moldova la 27 septembrie, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rodgers Chawani, reprezentantul permanent al FMI în Republica Moldova, a precizat că Misiunea FMI va purta discuţii în cadrul consultărilor pentru anul 2021 prevăzute de Articolul al IV-a al Statutului FMI, precum şi pe marginea solicitării autorităţilor faţă de un nou program, axat pe un set de politici care să pună bazele restabilirii după pandemia de COVID-19 şi promovării reformelor ce ţin de buna guvernanţă şi a reformelor instituţionale.

FMI se angajează anual (de regulă) în discuţii bilaterale cu statele membre, în conformitate cu prevederile articolului al IV-a al Statutului FMI. O misiune a FMI vizitează ţara, colectează informaţie de ordin economic şi financiar şi poartă discuţii cu autorităţile asupra evoluţiilor economice şi politicilor promovate. În urma vizitei, misiunea elaborează un raport care stă la baza discuţiilor din cadrul Consiliului de directori executivi.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările