Anonymous au spart site-ul „CIA din umbră“

Anonymous au spart site-ul „CIA din umbră“

Simbolul mişcării de hackeri Anonymous este masca ce-l întruchipează pe Guy Fawkes

Celebra grupare de hackeri au sărbătorit în stilul său specific Crăciunul: au spart serverul Stratfor şi au furat circa 200 gigabiţi de informaţie, corespondenţă dar şi date personale ale colaboratorilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei de la Anonymous au anunţat despre atac pe contul de Twitter, iar în prezent portalul Stratfor nu este accesibil, fiind afişat un mesaj privind efectuarea de lucrări tehnice.

Potrivit hackerilor ei au reuşit să sustragă circa 200 gigabiţi de informaţie, inclusiv corespondenţa colaboratorilor cu clienţii companiei, datele personale, dar şi numerele cardurilor bancare. Anonymous au anunţat că de vină pentru aceasta se fac lucrătorii IT de la Stratfor, care nu au pus parole bune şi nu au codificat bine datele personale ale clienţilor. Astfel una dintre jertfe este colaborator al Direcţiei Securitate Internă din SUA, datele personale ale căruia au ajuns în Internet, el pierzând şi banii de pe cont.

„LulzXmas de abia se începe. Rămâneţi cu noi băieţi!!! Distracţia este garantată!", au promis hackerii.

Stratfor este o companie de analiză, supranumită de unii şi "CIA din umbră". Este liderul mondial în oferirea de analize geopolitice şi a fost fondată în 1996 de George Friedman.

Membrul Anonymous răpit de cartelul Zeta a fost eliberat

Anonymous este un grup "hacktivişti" care militează pentru transparenţa operaţiunilor făcute de guverne şi de către corporaţii. Gruparea este cunoscută atât pentru unele proteste paşnice, cât şi pentru unele din cele mai mari atacuri on-line asupra unor site-uri cunoscute din lume precum Facebook, Sony, dar şi a unor instituţii guvernamentale din SUA. Anonymous este, de asemenea, una din principalele surse ale WikiLeaks.

Cel mai mare site pentru pedofili, finanţat de mafia rusească a fost distrus de hackeri


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările