Viorel Morari a fost reţinut. Şeful suspendat al Procuraturii Anticorupţie este acuzat de fabricarea unui dosar la comandă

Viorel Morari a fost reţinut. Şeful suspendat al Procuraturii Anticorupţie este acuzat de fabricarea unui dosar la comandă

Viorel Morari, şeful Procuraturii Anticorupţie în perioada cât la guvernare s-a aflat oligarhul Vlad Plahotniuc

Şeful suspendat al Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, împreună cu Şeful interimar al Serviciului Antidrog al Poliţiei de Frontieră sunt cercetaţi penal pentru fabricarea unui dosar la comandă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Viorel Morari s-a prezentat marţi, 19 ianuarie, împreună cu avocaţii săi, la PCCOCS, unde a fost citat pentru a fi recunoscut şi audiat în calitate de bănuit de patru capete de acuzare: ”exces de putere”, ”fals în acte publice”, ”reţinerea sau arestarea ilegală” şi ”tragerea cu bună-ştiinţă la răspundere penală a unei persoane nevinovate”.

După audierea acestuia în calitate de bănuit, procurorul de caz a decis asupra necesităţii reţinerii lui în ordinea art.166 din Codul de procedură penală. În continuare, persoana urmează a fi pusă sub învinuire, cu decizia asupra măsurii preventive aplicabile.

Ilegalităţile imputate, potrivit probatoriului, au fost comise în cazul fraţilor Igor şi Adrian Borş, co-proprietarii reţelei de benzinării ”VENTO”, reabilitaţi recent în drepturi, după ce s-a ajuns la concluzia că în anul 2018 au fost persecutaţi, reţinuţi, arestaţi, deposedaţi de avere şi traşi ilegal la răspundere penală într-un dosar la comandă.

Printre cei care au instrumentat şi gestionat acest dosar figurează şi actualul Şef interimar al Serviciului Antidrog din cadrul Poliţiei de Frontieră, care în anul 2018 era ofiţer de investigaţie în cadrul Direcţiei nr.5 a INI, care a fost deja pus oficial sub învinuire pentru ”exces de putere”, ”fals în acte publice”, ”reţinerea sau arestarea ilegală” şi ”tragerea cu bună-ştiinţă la răspundere penală a unei persoane nevinovate”.

Pe lângă cei doi, încă doi figuranţi au fost citaţi la Procuratură pentru audieri. Este vorba despre un fost procuror din cadrul Procuraturii Anticorupţie şi un ofiţer de investigaţie, care în ajun de data pentru care fusese citaţi, s-au îmbolnăvit subit. Fostul procuror, care fusese citat pentru data de 18 ianuarie, a informat în aceiaşi zi PCCOCS-ul despre contaminarea sa cu COVID-19, iar ofiţerul de investigaţie, care urma să se prezinte la Procuratură pe 13 ianuarie, s-a internat, de sine stătător, la 12 ianuarie în spital, în baza unui certificat eliberat de serviciul medical al Poliţiei de Frontieră.

Urmărirea penală este în plină desfăşurare, iar Procuratura va continua să aplice toate căile legale de repunere în drepturi a persoanelor care au fost pe nedrept urmărite penal şi judecate, cu tragerea la răspundere a celor care au fabricat şi gestionat dosare la comandă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările