Un şef de la ANSA, reţinut pentru că lua mită de la exportatori. Riscă până la 10 ani de închisoare

Un şef de la ANSA,
reţinut pentru că lua mită de la exportatori. Riscă până la 10 ani de
închisoare

Un sef de direcţie de la ANSA a fost reţinut fiind bănuit de corupţie

Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) anunţă că un şef de direcţie din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) a fost reţinut fiind bănuit de corupere pasivă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat emis de instituţie, şeful de la ANSA a fost denunţat de o persoană care a afirmat că acesta, în complicitate cu alţi angajaţi ai Agenţiei, ar fi eliberat certificate fitosanitare unor agenţi economici din Republica Moldova. Actele erau emise pentru produse agricole moldoveneşti destinate exportului, în special mere, dar ulterior actele erau folosite pentru a reexporta mărfuri produse în alte ţări, prezentate drept autohtone. Conform informaţiilor preliminare, un astfel de certificat ar fi costat 1000 - 1.100 de euro.

CNA precizează că au fost depistate mai multe certificate necompletate în timp ce permisiunea pentru reexport era deja confirmată. Bărbatul a fost reţinut pentru 72 de ore şi se află în Izolatorul de urmărire penală al CNA.

Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6.000 (120.000 de lei) la 8.000 unităţi convenţionale (160.000 de lei), cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: