Un punct de vaccinare, deschis la Aeroportul Internaţional Chişinău

Un punct de vaccinare, deschis la Aeroportul Internaţional Chişinău

Un punct de vaccinare anti-COVID-19 a fost deschis la Aeroportul Internaţional Chişinău. În primele săptămâni, noul centru de imunizare va activa zilnic, între orele 8.00 şi 21.00, iar ulterior – în funcţie de fluxul de pasageri, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Denis Cernelea, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale a precizat jurnaliştilor că la punctul de vaccinare de la aeroport sunt disponibile trei tipuri de seruri anti-COVID-19: Johnson&Johnson, AstraZeneca şi Pfizer. Potrivit responsabilului de la ministerul de profil, în Republica Moldova pot fi imunizaţi împotriva noului coronavirus persoanle care au 18 ani şi mai mult. 

Noul centru de imunizare are câteva zone – de recepţie, de triaj medical şi de supraveghere postvaccinare. La punctul de imunizare de la aeroport activează angajaţi de la patru instituţii medicale: Centrul Mamei şi Copilului, Spitalul Clinic Republican, Institutul de Medicină Urgentă, Institutul Oncologic.

Denis Cernelea a îndemnat oamenii să se vaccineze, cu atât mai mult cu cât în Republica Moldova a fost confirmată prezenţa variantei Delta a virusului, numită şi tulpină indiană, care este de două ori mai contagioasă faţă de varianta Alpha. Totodată, secretarul de stat de la MSMPS a menţionat că în continuare se cere şi respectarea altor măsuri de profilaxie, cum ar fi purtatea măştilor.

Potrivit lui Denis Cernelea, în ultimele şapte zile au fost administrate circa 100 de mii de doze de vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2, numărul persoanelor imunizate zilnic fiind în creştere.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările