Rep. Moldova. În spaţiile comerciale sau de deservire se va putea intra doar cu certificat COVID

Rep. Moldova. În spaţiile comerciale sau de deservire se va putea intra doar cu certificat COVID

Persoanele vor putea intra în spaţiile comerciale sau de deservire închise doar cu certificat COVID. Excepţie vor constitui unităţile de comercializare a produselor alimentare, a produselor de igienă, medicamentelor, precum şi băncile, organizaţiile de creditare nebancară, oficiile poştale, cele de asigurare şi unităţile de schimb valutar, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu o propunere în acest sens va veni Ministerul Sănătăţii la şedinţa Comisiei Naţionale Extraordinare pentru Sănătate Publică. Într-un briefing de presă, ministra Ala Nemerenco s-a referit la gradul înalt de contagiozitate al tulpinii Omicron, care afectează în special copiii, şi a precizat că ne aflăm sub cod roşu de alertă la nivel naţional. Comisiei i se va propune ca, pentru o perioadă de o lună, la nivel naţional să fie aplicate măsuri restrictive corespunzătoare pragului roşu. O propunere este şi trecerea şcolilor pe online, iniţial pentru două săptămâni. Bilanţul cazurilor de COVID-19 în Republica Moldova, de la începutul pandemiei, se apropie de 400 de mii. Miercuri au fost raportate peste trei mii de infectări – cifră record de la începutul pandemiei. Bilanţul deceselor asociate noului coronavirus a ajuns 10 470.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările