Reacţia MAE de la Chişinău referitor la exploziile din Beirut

Reacţia MAE de la Chişinău referitor la exploziile din Beirut

FOTO EPA EFE

În legătură cu explozia din oraşul Beirut, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene precizează că Ambasada Republicii Moldova la Ankara, acreditată prin cumul în Republica Libaneză, este în contact cu autorităţile competente din Beirut pentru a preciza dacă printre victime nu sunt şi cetăţeni moldoveni. Din informaţiile acumulate la moment, nu există cetăţeni moldoveni afectaţi de explozie, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministrul Oleg Ţulea a transmis în seara zilei de 4 august un mesaj de compasiune adresat omologului său libanez, Charbel Wehbe. „În numele Republicii Moldova, transmitem condoleanţele familiilor îndurerate şi recuperare grabnică celor răniţi în explozia de la Beirut”, menţionează şeful diplomaţiei moldoveneşti.

În caz de necesitate, cetăţenii Republicii Moldova din Liban pot contacta misiunea diplomatică la adresa de email: ankara@mfa.gov.md sau să telefoneze la Centrul de Apel al MAEIE.

Presa străină scrie cu referire la Crucea Roşie libaneză că cele două explozii uriaşe din portul din Beirut, care au distrus marţi cartiere întregi în capitala Libanului, s-au soldat cu cel puţin o sută de morţi şi peste patru mii de răniţi. Premierul Hassan Diab, citat de presa străină, a anunţat că aproximativ 2 750 de tone de nitrat de amoniu erau stocate în depozitul portului din Beirut unde s-a produs explozia care a provocat victime şi daune fără precedent în capitala libaneză. Nitratul de amoniu este un îngrăşământ chimic şi, totodată, o componentă a explozibililor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările