Preşedinta ANI, Rodica Antoci, recunoscută ca bănuită

Preşedinta ANI, Rodica Antoci, recunoscută ca bănuită

Rodica Antoci

Preşedinta Autorităţii Naţionale de Integritate, Rodica Antoci, a fost audiată astăzi de procurori şi a fost recunoscută în calitate de bănuită în cauza penală pornită pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Preşedinta ANI respinge învinuirile aduse şi pledează nevinovat. Toate acţiunile întreprinse în mandatul său au fost realizate în strictă conformitate cu legea, asigurând transparenţă în activitate, dar şi în acţiunile ce vizează achiziţiile publice. Acest fapt este confirmat de rapoartele de audit şi alte informaţii care permanent au fost reactualizate şi publicate pe pagina web a Autorităţii. Totodată, Curtea de Conturi a efectuează anual misiuni de audit în cadrul ANI şi nu a semnalat careva neconcordanţe de ordin penal”, se arată într-o declaraţie de presă emisă de ANI. Instituţia mai precizează că Rodica Antoci a depus recurs la Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana, prin care contestă încheierea judecătorului de instrucţie privind autorizarea percheziţiei la domiciliu. Potrivit procurorilor, preşedinta, dar şi o angajată a ANI, prin acţiunile întreprinse, ar fi cauzat instituţiei publice un prejudiciu de 126,5 mii de lei. Într-un caz, ar fi achitat servicii în valoare de peste 29 de mii de lei pentru lucrări de vopsire a automobilelor, deşi contractul încheiat între ANI şi agentul economic nu includea astfel de servicii. Într-un alt caz, un agent economic contractat a reparat şi a instalat uşi în edificiul ANI. La scurt timp, pentru că nu le-a plăcut caracteristicile uşilor, contrar prevederilor legale, au contractat un alt antreprenor de la care au cumpărat alte şapte uşi în valoare de 97 de mii de lei. Săptămâna trecută, în cadrul acestei cauze penale au fost efectuate percheziţii la domiciliul Rodicăi Antoci, dar şi la locul de muncă. Ca urmare, au fost ridicate telefoane, calculatoare, documente, agende şi alte înscrisuri.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările