Parlamentul se va convoca în sesiune extraordinară pentru a discuta situaţia din mass-media din Republica Moldova

Parlamentul se va convoca în sesiune extraordinară pentru a discuta
situaţia din mass-media din Republica Moldova

Parlament FOTO: Arhivă

Preşedintele Parlamentului, Igor Corman, a semnat dispoziţia privind convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară. Astfel, Parlamentul Republicii Moldova se va convoca luni, la solicitarea deputaţilor din fracţiunea PCRM.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit solicitării PCRM, sesiunea va dura două zile. În cadrul şedinţelor din perioada 20-21 ianuarie va fi examinată situaţia din domeniul mass-media din Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat, deputaţii comunişti au solicitat audieri parlamentare a Preşedintelui Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Marian Pocaznoi, a Procurorului General, Corneliu Gurin şi a directorului Serviciului de Informaţii şi Securitate, Mihai Balan.

Totodată, parlamentarii PCRM au cerut invitarea la şedinţă a reprezentanţilor misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova şi a reprezentanţilor societăţii civile.

Sesiunea extraordinară a Parlamentului va începe luni, 20 ianuarie, ora 10.00, la Palatul Republicii. Potrivit Regulamentului Parlamentului, în cazul în care Legislativul nu se află în sesiune ordinară, acesta se poate întruni în sesiune extraordinară sau specială la cererea Preşedintelui Republicii Moldova, a Preşedintelui Parlamentului sau a 1/3 din numărul deputaţilor.

Potrivit unei dispoziţii semnate anterior de Preşedintele Parlamentului Igor Corman, sesiunea de primăvară va începe pe data de 3 februarie 2014. Biroul permanent va hotărî data când se va desfăşura prima şedinţa plenară ordinară a Parlamentului din sesiunea de primăvară.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: