Noi restricţii în Chişinău, în legătură cu instituirea codului roşu de alertă COVID-19

Noi restricţii în Chişinău, în legătură cu instituirea codului roşu de alertă COVID-19

FOTO IPN

Cluburile de noapte, ringurile de dans, zonele de agrement şi parcurile de distracţii din Chişinău vor trebui să-şi sisteze activitatea, după ce Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chişinău a decis instituirea în oraş a codului roşu de alertă COVID-19, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit deciziei comisiei, în perioada 20 ianuarie-3 februarie 2022, procesul educaţional din cadrul instituţiilor de învăţământ extraşcolar (a centrelor de creaţie) se va desfăşura la distanţă. 

Tot online, va avea loc în această perioadă activitatea extraşcolară în instituţiile de învăţământ primar şi secundar din municipiul Chişinău. Şi activitatea centrelor comunitare pentru copii şi tineri şi a centrelor de zi din subordinea Direcţiei generale pentru protecţia drepturilor copilului se organizează la distanţă, în aceeaşi perioadă. Unităţile de alimentare publică îşi vor organiza activitatea cu utilizarea a cel mult 50% din numărul total de locuri existente în spaţiile interioare, iar toţi clienţii acestor localuri vor trebui să posede certificate COVID-19. În acelaşi timp, centrele de sport şi fitness vor trebui să-şi organizeze activitatea cu asigurarea unei suprafeţe de cel puţin 7 meri pătraţi pentru fiecare client, iar la intrare toţi clienţii vor trebui să prezinte cerificate COVID-19. Alte instituţii publice şi private din municipiul Chişinău vor trebui să organizeze programul de muncă la distanţă şi/sau vor trebui să introducă un program diferenţiat de muncă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările