VIDEO Zece ani de la moartea lui Nicolae Sulac. „Poporul care îl iubea nespus nu vine la mormântul tatălui meu”, spune Doina Sulac

VIDEO Zece ani de la moartea lui Nicolae Sulac. „Poporul
care îl iubea nespus nu vine la mormântul tatălui meu”, spune Doina Sulac

Rapsodul Nicolae Sulac. FOTO: Tudor Iovu

Astăzi se împlinesc zece ani de când a trecut în nefiinţă marele artist Nicolae Sulac. Deşi a strâns săli pline şi a fost aplaudat în picioare, tot mai puţină lume vine an de an la mormântul lui. Astăzi artistul a fost comemorat separat de sora şi fiica artistului, iar la mormântul său de la cimitirul central s-au adunat câţi va artişti care i-au fost prieteni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Unii dintre colegii de breaslă ai lui Sulac au interpretat cântecele maestrului, iar un cor din şapte preoţi i-au ţinut slujba de pomenire. Fiica interpretului este totuşi nemulţumită că au venit prea puţini oameni care să cinstească memoria tatălui ei. „Am chemat multă lume, dar n-au venit toţi. Spuneau că vor veni neapărat şi nu i-am văzut. Am întins o masă bogată pentru tata şi credcă au fost vreo sută de oameni”, spune fiica artistului, Doina Sulac. La mormântul artistului a fost şi Nicolae Botgros care spune că s-a împăcat cu Doina Sulac după conflictul care a apărut din cauza că aceasta i-a interzis să organizeze spectacole cu piesele tatălui său fără un acord al ei. „Eu nu m-am certat cu nanul meu, am avut doar nişte neînţelegeri profesionale şi financiare, doar atât”, a comentat Doina Sulac.

"Lumea muzicală a pierdut multe cu moartea lui Sulac"

Dintre cei care l-au pomenit pe rapsod s-au numărat Igor Cuciuc, Ion Suruceanu, Nicolae Ciubotaru, Nicolae Glib, jumătate din orchestra „Lăutarii”, Mihai Ştefăneţ şi alţii. Nicolae Glib îşi aminteşte cu multă căldură de artistul Sulac: „L-am cunoscut din copilărie şi am crescut pe cântecele lui. Eu îl cred primul care a cântat în adevărata manieră populară, cel care a produs o explozie în folclor. Întotdeauna îl pomenesc şi-l voi pomeni de bine”, spune interpretul care a colaborat cu Nicolae Sulac din ’85 până la moartea acestuia.

Şi naistul Vasile Iovu are doar cuvinte bune pentru regretatul interpret: "Am avut o prietenie frumoasă şi o apreciere înaltă reciprocă. Îmi pare foarte rău că nu mai este printre noi, iar atunci când era în viaţă adesea nu găseam timp pentru a mă întâlni cu el, iar astăzi regret asta. Toată lumea muzicală a pierdut foarte mult cu moartea lui Nicolae Sulac", a menţionat maestrul Iovu.

Interpretul Nicolae Sulac s-a născut pe 9 septembrie 1936 în satul Sadâc din raionul Cantemir şi s-a stins din viaţă acum un deceniu în urma unui atac cerebral. În cinstea lui, astăzi a fost dat un concert în satul natal al artistului, iar pe data de 12 aprilie va fi un concert în raionul Cantemir.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările