Japonia va oferi Moldovei medicamentul Avigan, aflat în testare pentru COVID-19

Japonia va oferi Moldovei medicamentul Avigan, aflat în testare pentru COVID-19

Japonia va acorda Republicii Moldova gratuit medicamentul anti-gripal Avigan sau, altfel numit, Favipiravir, aflat în regim de testare ca tratament împotriva COVID-19. Beneficiarul final al lotului de medicamente va fi Spitalul Clinic de Boli Infecţioase ,,Toma Ciorbă” din municipiul Chişinău, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, pentru implementarea promptă a iniţiativei, Japonia va oferi cu titlu „urgent” un grant în valoare de un milion de dolari în adresa Oficiului ONU pentru Servicii de Proiect (UNOPS), pentru a cumpăra şi distribui medicamentul produs de o companie farmaceutică japoneză. Medicamentul va ajunge în ţări ca Republica Moldova, Bulgaria, Estonia, Georgia, Turcia, Ucraina, Emiratele Arabe Unite şi altele.

„Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene salută declaraţia ministrului afacerilor externe al Japoniei, Toshimitsu Motegi, din data de 7 aprilie, prin care se anunţă decizia autorităţilor nipone de a răspunde apelului de asistenţă din partea unui şir de state afectate de noul coronavirus, inclusiv Republica Moldova”, se mai arată în comunicatul MAEIE.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: