Doi pasageri ai cursei spre Londra, amendaţi pentru că şi-au împlut bagajele cu ţigări

Doi pasageri ai cursei spre Londra, amendaţi pentru că şi-au împlut bagajele cu ţigări

FOTO Arhivă

Peste 37.000 de ţigarete nedeclarate au fost reţinute de Serviciul Vamal, în cadrul a trei tentative de scoatere ilegală din ţară a produselor din tutun, transmite IPN.

Potrivit Serviciului Vamal, primul caz a fost raportat de către vameşii de la Leuşeni, sâmbătă, 22 iunie, după ce câinele de serviciu a semnalat prezenţa unor produse suspecte în aripa din spate a unui autocar de pe ruta Chişinău – Cluj-Napoca. În urma verificărilor, au fost depistate peste 23.000 de ţigarete. Atât ţigaretele, cât şi autocarul au fost reţinute pentru continuarea cercetărilor, iar şoferul urmează să achite o amendă de până la 4.500 de lei.
 
În cadrul altor două reţineri, din 23 iunie, pe aeroportul din capitală ţigarete au fost depistate în cadrul scanării bagajelor pasagerilor înregistraţi pentru cursa spre Londra. Înspectorii vamali au depistat peste trei mii şi, respectiv, peste zece mii de ţigarete nedeclarate.
 
Produsele din tutun au fost ridicate, iar pasagerii care le-au tăinuit de la controlul vamal au fost amendaţi cu câte cu 3250 de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: