Deputat german: Nici o ţară cu structuri corupte nu se va integra în UE

Deputat german: Nici
o ţară cu structuri corupte nu se va integra în UE

Gunther Krichbaum, deputat german. FOTO: Adevarul

Corupţia în instituţiile statului este principala barieră în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova. Un deputat al Bundestag-ului german crede că Republica Moldova şi Ucraina sunt state captive ale oligarhilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gunther Krichbaum, preşedinte al Comitetului pentru Afaceri Europene din Bundestag a susţinut că existenţa corupţiei în instituţiile statului este principala barieră în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova şi Ucrainei.

„Justiţia din Moldova, la fel ca şi cea din Ucraina, care suferă de aceeaşi problemă, trebuie eliberată de sub influenţa oligarhilor. Vreau să le transmit un mesaj tuturor: nici o ţară nu se va integra în UE cu structuri corupte. Criza bancară, la fel, trebuie soluţionată prin condamnări, iar banii returnaţi. Iar după ce am urmărit „spectacolul” ultimelor alegeri prezidenţiale, vreau să vă zic că Moldova are nevoie şi de o reformă constituţională”, a spus Krichbaum.

Declaraţia a fost făcută în cadrul unei întrevederi cu preşedintele ‎PPEM, Iurie Leancă, care se află într-o vizită în Germania.

În cadrul vizitei, organizate şi finanţate de Fundaţia Konrad-Adenauer, delegaţia PPEM a avut un şir de întrevederi cu politicienii din Bundestag, funcţionari ai Cancelariei, exponenţi ai Uniunii Creştin Democrate (CDU).  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările