Cutremur în Vrancea, resimţit şi pe teritoriul R. Moldova

Cutremur în Vrancea, resimţit şi pe teritoriul R. Moldova

Un cutremur cu magnitudinea de 4,5 grade pe scara Richter s-a produs la ora 14.11, fiind localizat în zona Vrancea, România, la o adâncime de 100 de km, conform primei localizări. În Republica Moldova seismul s-a manifestat cu intensitatea de 2 grade pe scara Richter, în sud-estul şi partea centrală a ţării.

Ştiri pe aceeaşi temă

Solicitat de IPN, Şeful Centrului de Seismologie Experimentală al Institutului de Geologie şi Seismologie din Chişinău, Ion Ilieş, a declarat că seismul a putut fi simţit doar de persoanele mai sensibile, care s-au aflat într-o poziţie statică, la etajele superioare ale clădirilor.

Acest cutremur este al şaptelea în acest an cu magnitudinea mai mare de 4 grade pe scara Richter. Două cutremure, pe 25 ianuarie şi  24 aprilie, au avut magnitudinea mai mare de 5 grade pe scara Richter. În general, spune Ion Ilieş, de la începutul anului curent se observă o activitatea seismică mai mare decât în perioada simmilară a anului trecut.

https://www.ipn.md/ro/cutremur-in-vrancea-resimtit-si-pe-teritoriul-moldovei-7967_1073935.html

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: