A murit celebrul actor moldovean Dumitru Fusu

A murit celebrul actor moldovean Dumitru Fusu

Actorul şi regizorul Dumitru Fusu a decedat după nouă ani de luptă cu consecinţele unui atac cerebral FOTO: wikipedia.org

Celebrul actor şi regizor de teatru şi film, Dumitru Fusu, a murit astăzi la spitalul „Sfânta Treime“ după ce, de nouă ani, a suferit consecinţele unui atac cerebral.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tatăl actorului Mihai Fusu, celebru pentru fondarea Teatrului unui Actor, s-a stins din viaţă după ce nouă ani a stat la pat, parţial paralizat, suferind consecinţele unui atac cerebral. „La acea vreme ne-a mirat foarte mult boala care l-a izbit. A dus un mod sănătos de viaţă, nu a fumat şi nu a băut, dar era un om emotiv şi lua la inimă lucrurile  negative“, ne-a povestit nepoata actorului, Ana Mardare. Ea ne-a comunicat că actorul a fost luat de urgenţă la spitalul „Sfânta Treime“ unde a şi decedat astăzi.

Fiul actorului, Mihai Fusu, a confirmat pentru „Adevărul“ că Dumitru Fusu a decedat la ora 17.00 în urma unui atac de cord, iar funeraliile vor avea loc joi, pe 16 ianuarie.

Dumitru Fusu s-a născut la 29 martie 1938 în satul Parcova. În anii 1960 - 1970, cu unele intreruperi, Dumitru Fusu a jucat la Teatrul „Luceafărul“ din Chişinău, iar în 1968 fondează Teatrul unui Actor. A fost regizor la „Moldova-film“ şi a organizat Festivalul Internaţional de Teatru „One ManShow“. În cinematografie a debutat cu filmul „Omul merge după soare“ (regizor Mihail Kalik). A fost decorat cu Ordinul Republicii în 2001.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: