Încă cinci persoane implicate în sustragerea banilor de pe carduri, reţinute de Poliţie

Încă cinci persoane implicate în sustragerea banilor de pe carduri, reţinute de Poliţie

FOTO simbol Sursa IPN

Încă cinci persoane au fost reţinute, fiind suspectate de sustragerea banilor de pe cardurile bancare. Poliţia anunţă că unul din suspecţi s-a dovedit a fi cu funcţie de conducere în unul din penitenciarele din Republica Moldova, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Direcţia de poliţie a municipiului Chişinău menţionează că cele cinci persoane au vârstele cuprinse între 24 şi 42 de ani. Oamenii legii au efectuat 13 percheziţii autorizate în Chişinău, cât şi în penitenciarul unde activa unul dintre suspecţi.

După percheziţii, au fost depistaţi şi ridicaţi bani în sumă de 1,3 milioane de lei.Totodată, au fost ridicate cinci automobile ce aparţin suspecţilor.

Conform legislaţiei penale în vigoare, persoanele riscă închisoare pe un termen de până la opt ani. În privinţa acestora este aplicată măsura preventivă – arest pe un termen de 30 de zile.

La mijlocul lunii februarie, poliţia anunţa despre un dosar în care figurează 12 persoane suspectate de comiterea unui şir de escrocherii prin însuşirea mijloacelor financiare de pe cardurile bancare ale cetăţenilor. Potrivit poliţiei, doi dintre suspecţi – presupuşi organizatori – îşi ispăşesc pedepsele în locurile de detenţie, iar un alt suspect deţine funcţie de conducere în unul din penitenciarele din ţară.

În acest dosar a fost reţinut şi şeful Penitenciarului Cricova, dar şi şeful-asjunct al Administraţiei Naţionale Penitenciarelor, Serghei Demcenco.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările