Zalăul în mişcare. Peste 1.600 de atleţi amatori şi profesionişti se întrec la Semimaratonul TenarisSilcotub

Zalăul în mişcare. Peste 1.600 de atleţi amatori şi profesionişti se întrec la Semimaratonul TenarisSilcotub

Antrenamentele au loc săptămânal, pe Stadionul Municipal FOTO Andreea Vilcovschi

La semimaratonul naţional, ce va cuprinde cinci probe de concurs, sunt invitaţi să alerge atleţi amatori şi profesionişti de toate vârstele.

Ştiri pe aceeaşi temă

Peste 1.600 de alergători sunt aşteptaţi să ia parte la prima ediţie a Semimaratonului Zalău TenarisSilcotub, ce va avea loc în luna septembrie. Pentru a veni în sprijinul celor care vor să participe la prima ediţie a Semimaratonului Zalău TenarisSilcotub, programată a se desfăşura în 30 septembrie, organizatorii îi invită pe toţi cei interesaţi să participe la antrenamentele ce au loc la Stadionul Municipal.

Primul antrenament va avea loc marţi, 4 iulie, de la ora 20, acţiuni similare urmând să aibă loc în fiecare săptămână până în ziua competiţiei. La antrenamente vor lua parte şi foşti sau actuali atleţi, printre care Paula Todoran, Simona Maxim sau Monel Sabou.

Semimaratonul este organizat de către Primăria, împreună cu Runners Club, alături de sponsorul principal TenarisSilcotub. Evenimentul sportiv va cuprinde cinci probe de concurs: semimaraton 21km, semimaraton ştafetă 3x7 km, cros de 7 km – considerate curse competitive, respectiv cursele necompetitive – crosul popular de 3 km şi crosul copiilor, la care traseul va fi diferit ca lungime în funcţie de vârstă: 4-6 ani, 7-8 ani, 9-10 ani sau 11-13 ani.
"Garantăm 21 de km de distracţie cu puncte de entertainment pe traseul, un kit de participare generos, o medalie frumoasă la sosire pentru finisherii de la toate probele şi o atmosferă de neuitat", au precizat organizatorii.

Traseul concursului măsoară 7 km, străbate centrul oraşului Zalău şi va fi parcurs de trei ori de concurenţii de la semimaraton, respectiv semimaraton ştafetă. Vor fi premiaţi primii cinci clasaţi la semimaraton (masculin si feminin), precum şi alergătorul cu cel mai bun timp la semimaraton (masculin, feminin) la categoriile de vârsta : 35-44 ani, 45-54 ani, 55-64 ani si + 65 ani, primele trei echipe la proba de semimaraton ştafetă (feminin, masculin, mixt), primii trei concurenţi la crosul de 7 km (masculin şi feminin), primii trei câştigători la crosul de 3 km (masculin şi feminin) şi primii trei câştigători la crosul copiilor, (baieţi şi fete) la fiecare categorie de vârstă.
Numărul locurilor este limitat la 1.650 de alergători – 300 la semimaraton, 50 de echipe la semimaraton ştafetă, 400 la crosul de 7 km, 300 la crosul de 3 km şi 300 la cursa copiilor.

Pentru a participa la această întrecere, concurenţii trebuie să achite o taxă de înscriere, ce diferă în funcţie de cursă.
De cele mai mici contribuţii de participare se vor bucura primii 100 de concurenţi înscrişi şi validaţi la semimaraton (50 de lei), la crosul de 7km (40 de lei) şi primele 10 echipe înscrise şi validate la semimaraton ştafetă (120 de lei). La crosul popular, taxa este de 20 lei indiferent de numărul de concurenţi, iar cursa copiilor va fi gratuită.

Vă mai recomandăm:

Municipalitatea face lumină în Sala Sporturilor. Investiţie de 500.000 de lei pentru modernizarea sistemului de iluminat

Când sportul îşi dă mâna cu actele de caritate. Cristina Neagu, Florin Gardoş şi Dorin Rotariu şi-au donat tricourile pentru o cauză nobilă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările