VIDEO Premierul Victor Ponta anunţă „repornirea Autostrăzii Transilvania”. Lucrările – finanţate din acciza pe carburant

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta, alături de conducerea Michelin
Victor Ponta, alături de conducerea Michelin

Premierul României, Victor Ponta, a anunţat joi, 8 mai, la Zalău, că în cel de-al doilea semestru al acestui an vor fi repornite lucrările de construcţie a Autostrăzii Transilvania. Fondurile necesare ar urma să fie asigurate de la bugetul de stat, din sumele suplimentare încasate din blamata acciză suplimentară pe combustibil.

Potrivit premierului, pentru tronsonul Nădăşelu – Mihăieşti, lucrările de construcţie vor putea începe în 28 noiembrie 2014. Pentru tronsonul Mihăieşti – Suplacu de Barcău, ce include şi porţiunea de 84 de kilometri din judeţul Sălaj, lucrările ar urma să înceapă abia în noiembrie 2015.

Premierul a ajuns la Zalău în jurul orei 15.30 şi s-a oprit pentru început la TenarisSilcotub. A urmat apoi o vizită la fabrica de cord metalic a Michelin, unde premierul a şi făcut declaraţia referitoare la Autostrada Transilvania. 

Dincolo de tonul optimist cu care Victor Ponta spune că a rămas după vizita la cele două fabrici, premierul a declarat, într-o conferinţă de presă găzduită de Consiliul Judeţean Sălaj, că este şi „supărat” să vadă anumite anmalii. „De la Silcotub cumpără companii din toată America şi Asia şi nu cumpără Romgaz. Tocmai Romgaz cumpără din altă parte, din altă ţară. La fel, Electromagnetica (o fabrică din Bucureşti vizitată în aceeaşi zi de premier) vinde leduri în toată Europa, iar Parlamentul României cumpără din altă parte. Sunt anomalii care mă deranjează şi pe care putem şi trebuie să le eliminăm”, a declarat premierul.

Întrebat dacă a aflat date despre intenţiile de viitor ale celor două companii, Victor Ponta a declarat că acestea intenţionează să-şi dezvolte afacerile de la Zalău şi din România şi a subliniat că vizita sa a avut ca obiectiv şi identificarea măsurilor prin care autorităţile locale şi cele centrale pot să sprijine aceste companii în demersurile lor de dezvoltare. „Pe cei de la Tenaris putem, spre exemplu, să-i sprijinim cu certificatele de CO2, cu preţul la energie sau cu problema cu depozitul de cărbune (ce aparţine Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi se află pe terenul cumpărat de companie). Michelin am înţeles că a fost sprijinită de autorităţile locale pentru a putea cumpăra terenul necesar dezvoltării”, a exemplificat el.

Citeşte şi Michelin îşi mută în România o parte din liniile de producţie din Ungaria. „Nu s-a stabilit, încă, ce linii de producţie vor fi aduse la Zalău”

FOTO Tenaris a inaugurat la Zalău o nouă capacitate de producţie. Valoarea investiţiei - peste 60 de milioane de dolari

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite