Rezultate dezastruoase la Titularizare în Sălaj. 6 din 10 candidaţi au picat examenul

Rezultate dezastruoase la Titularizare în Sălaj. 6 din 10 candidaţi au picat examenul

Rata de promovare este mai slabă decât în 2018 FOTO Arhivă

Dascălii care au susţinut, săptămâna trecută, proba scrisă în cadrul examenului de Titularizare şi-au aflat marţi, 23 iulie, notele.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primele rezultate la Titularizare arată că în acest an, candidaţii din judeţul Sălaj au fost mult mai slab pregătiţi decât în 2018. Din totalul celor 276 de cadre didactice care au susţinut proba scrisă, doar 39,86% au reuşit să ia nota 7, necesară pentru a putea promova, arată o centralizare a Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj. Rata de promovare este net inferioară celei de anul trecut când 46,89% dintre cei interesaţi de o carieră în învăţământ au fost notaţi cu minim 7. Potrivit sursei citate, 35,14% dintre candidaţi au primit între 5 şi 6,99, în timp ce 25% nu au luat nici măcar 5.
În lista rezultatelor publicată de către Ministerul Educaţiei, cea mai mică notă figurează în dreptul unui aspirant la statutul de profesor de educaţie fizică şi sport, care nu a primit decât punctul din oficiu. În schimb, doi dintre dascăli au reuşit să obţină nota maximă: Florina Rodica Pisle, din Bănişor, care a susţinut examenul la disciplina economic, administrativ, poştă, şi Liviu Alin Măcelar-Mutu, din Zalău, la disciplina religie penticostală.

REZULTATE TITULARIZARE 2019

Candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute mai pot depune contestaţii şi joi, 24 iulie, în intervalul orar 9-15, soluţionarea contestaţiilor urmând să aibă loc în perioada 24-29 iulie. Rezultatele finale vor fi publicate în 30 iulie.

Cadrele didactice care au obţinut cel puţin nota 7, la acest concurs pot obţine unul dintre cele 38 posturi titularizabile. Pentru concurenţii care au obţinut note între 5 şi 6,99 există şi posibilitatea de a ocupa un post pe o perioadă determinată, respectiv pe un an şcolar.
În Sălaj, Titularizarea din acest an au fost prezenţi 352 de candidaţi, unul fiind eliminat după ce a fost prins având căşti în urechi, iar 75 au abandonat după ce au văzut subiectele.

Citiţi şi:

Definitivat 2019 Sălaj. Ce condiţii trebuie să îndeplinească dascălii şi când se afişează rezultatele

Concurenţă acerbă la Titularizare. Sute de cadre didactice se bat pe 38 de posturi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările