Sălaj: Se preiau donaţii pentru sinistraţi

Sălaj: Se preiau donaţii pentru sinistraţi

Autorităţile locale şi cele judeţene organizează o acţiune de colectare de ajutoare pentru familiile afectate de inundaţii. La cortul care se va amenaja pe Platoul din faţa Prefecturii se pot dona alimente neperisabile, produse de igienă personală şi materiale de construcţie.

Protest cu prapori în faţa Prefecturii Sălaj

Protest cu prapori în faţa Prefecturii Sălaj

Un grup de credincioşi ortodocşi şi reprezentanţi ai Parohiei Ortodoxe din Bocşa au protestat azi în faţa Instituţiei Prefectului Judeţului Sălaj după ce au fost scoşi afară din biserică de greco-catolicii din localitate. Cele două culte au ajuns la un consens privind utilizarea lăcaşului.

Sălaj: Încă o lună după gratii

Sălaj: Încă o lună după gratii

Lotul celor 11 jibouani acuzaţi de furt de motorină, dare şi luare de mită va rămâne în arest până la finele acestei luni, Curtea de Apel Cluj respingând recursul făcut de avocaţii învinuiţilor. Avocaţii vor solicita schimbarea acestei decizii şi vor propune cercetarea în libertate a clienţilor lor, dar cu interdicţia de a părăsi localitatea.

Descentralizarea spitalelor din Sălaj pe final

Descentralizarea spitalelor din Sălaj pe final

Ultimul spital cu paturi a fost transferat azi la administraţia locală. Primarul Şimleului, Septimiu Ţurcaş, a preluat managementul pentru cel de-al doilea spital cu paturi din oraş, Centrul de Cercetare şi Asistenţă Medicală. Este a-l şaselea spital din judeţ preluat de autorităţile locale.

Cea mai bună solistă din estul Europei e din Sălaj

Cea mai bună solistă din estul Europei e din Sălaj

Alexandra Chira a câştigat marele premiu şi medalia de aur la Concursul Internaţional de folclor pentru copii Trixie din Bulgaria. Fetiţa din Plopiş, în vârstă de 12 ani, a reprezentat România la competiţia găzduită de staţiunea Albena, concurând cu peste 40 de copii din 12 ţări din estul Europei şi din Asia.

Sălaj: La furat în plină zi

Sălaj: La furat în plină zi

Autorii a două furturi sunt cercetaţi de poliţiştii sălăjeni şi riscă să stea ani buni după gratii, deşi prejudiciul, în ambele cazuri nu este important. De remarcat că hoţii au acţionat fără nici un fel de jenă, înainte de lăsarea întunericului.       

Spitalul Judeţean Zalău disponibilizează 116 angajaţi

Spitalul Judeţean Zalău disponibilizează 116 angajaţi

Spitalul trebuie să renunţe la o parte dintre muncitori şi din angajaţii TESA, după ce Ministerul Sănătăţii a stabilit un nou normativ de personal. Managerul celui mai mare spital din judeţ spune că va fi nevoit să externalizeze o parte dintre servicii, iar costurile ar putea fi chiar mai mari decât în prezent.

A doua oară în şase luni a trebuit să fac plângere la poliţie în Germania, care pentru a doua oară s-a crucit de ce infractori care aparent nu au nimic de cîştigat îmi devalizează regulat cutia poştală (numai mie din 30 de cutii) sau fac diferite cybernonsensuri care îmi dau de lucru şi pun în pericol securitatea altora fără să se aleagă ei cu nimic.

acum 3 zile · comentarii (1)

Greu de explicat, încă şi mai greu de înţeles motivele care au determinat-o pe d-na Viorica Vasilica Dăncilă să recurgă la soluţia ordonanţei de urgenţă în vederea modificării legilor justiţiei. Nu prea se poate înţelege caracterul urgent al modificărilor, chiar dacă d-na Dăncilă susţine sus şi tare că ar fi nevoie de respectivele schimbări.

acum 4 zile · comentarii (9)

Un citat ce-i aparţine lui James Joyce, celebrul autor născut după Marea Foamete Irlandeză, spune aşa: „Mâine voi fi ceea ce am ales astăzi să fiu”. Dacă ar fi să construim un proiect de ţară în jurul acestei reflecţii cu o puternică încărcătură emoţională, cu siguranţă gândul trebuie să ne zboare la cum vor face faţă societatea şi economia noastră pentru a absorbi corespunzător a patra revoluţie tehnologică.

acum 4 zile · comentarii (9)

Încep însemnările mele prilejuite de spectacolul cu piesa „Zeul măcelului” de Yasmina Reza de la Teatrul “ Mihai Eminescu’’ din Botoşani printr-un scurt istoric. Yasmina Reza a scris piesa în anul 2006, deci la patru ani după ce la editura „Unitext” îi apăruse deja traducerea unui volum de teatru.

acum 3 zile · comentarii (0)

România are cu ce se mândri în UE! Pe lângă faptul că o vom avea pe distinsa doamnă Viorica Dăncilă în fruntea Consiliului UE din 2019, îl avem în prezent şi pe distinsul domn Dan Nica în funcţia de raportor pentru programul cadru de cercetare al Uniunii, Orizont Europa, cu un buget de peste €100 miliarde.

acum 4 zile · comentarii (1)

Cu ani în urmă, m-au contactat nişte experţi care lucrau în Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării cu ideea unei colaborări. „Băi Gelu, hai să lucrăm şi cu aştia de la ORA (Oficiul Român pentru Adopţii) şi să demarăm o campanie prin care să-i facem pe oameni să-nţeleagă că atunci când adoptă nu «îşi aleg» un copil, ci mai degrabă copilul îi alege pe ei!“.

acum 4 zile · comentarii (85)

Ieri, 16 octombrie 2018,  Comisia Europeană a publicat Monitorul educaţiei şi formării, prilej să ne comparăm sistemele noastre de educaţie şi formare profesională cu cele similare din alte ţări ale UE. Este bine să ne privim în oglinda Comisiei Europene, dacă ne-am lua doar după declaraţiile oficialilor români din educaţie am avea sisteme de educaţie şi formare performante, generate de actualul program de guvernare.

acum 3 zile · comentarii (1)

Conflictul dintre Patriarhia Ecumenică şi Biserica Ortodoxă Rusă are rădăcini adânci în istorie, aşa cum toate conflictele legate de jurisdicţia ecleziastică în cadrul Ortodoxiei au o vechime îndelungată, premerg formării statelor moderne şi continuă chiar şi după formarea acestora.

acum 3 zile · comentarii (9)

Sunt obosit. Şcoala nu e deloc frumoasă. În prima zi, am fugit acasă după prima oră. M-au pus în bancă cu Butuşină, şi ea ţigancă, iar copiii nu sunt deloc fericiţi să se joace cu noi. Butuşină e murdară şi nu miroase deloc bine. Şi eu fac baie o dată pe săptămână, dar hainele mele sunt curate, că mama e zeiţa curăţeniei obsesive.

acum 4 zile · comentarii (15)

Nu vrei să te implici în viaţa cetăţii? Foarte bine, este dreptul tău. Cu toate acestea unele decizii necesită a fi luate, iar lipsa de interes şi mai ales îndemnul la boicot nu trebuie să fie calea prin care anumite minorităţi îşi impun voinţa în faţa majorităţii.

acum 6 zile · comentarii (32)

Cred că analistul politic şi patronul postului de televiziune „Realitatea tv“, Cozmin Guşă, merge prea departe atunci când susţine sus şi tare că preşedintele PSD, Liviu Nicolae Dragnea, ar fi fost pregătit şi dornic ca, duminica trecută, să îşi anunţe candidatura la preşedinţia României, în cazul în care Referendumul pentru modificarea Constituţiei ar fi fost validat ca urmare a unei prezenţe la vot suficiente.

acum 6 zile · comentarii (40)