Sălaj: Nu mai poate da concedii medicale o jumătate de an

Sălaj: Nu mai poate da concedii medicale o jumătate de an

Peste 1.800 de pacienţi ai medicului sancţionat vor fi nevoiţi să facă cel puţin două drumuri pentru a obţine un certificat medical. Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, că a sancţionat dur un medic de familie, reziliindu-i convenţia privind eliberarea concediilor medicale.

Nu mai vor să trăiască!

Nu mai vor să trăiască!

Numărul sălăjenilor care încearcă să-şi curme viaţa este tot mai mare. În mai au fost două cazuri, în iunie, opt, iar până în 20 iulie, alte şapte. Zeci de sălăjeni îşi iau zilele în fiecare an, iar numărul celor care încearcă să se sinucidă este şi mai mare. Statisticile arată o tendinţă îngrijorătoare: numărul celor care recurg la acest gest disperat creşte de la o lună la alta.

Biletele de autobuz din Zalău se scumpesc cu 25 la sută

Biletele de autobuz din Zalău se scumpesc cu 25 la sută

Zălăuanii vor plăti, începând de luna viitoare sau din septembrie, cel târziu, 4 lei pentru un bilet cu două călătorii pe maşinile Transurbis, faţă de 3 lei, în momentul de faţă. Primăria a aprobat deja solicitarea făcută în acest sens de Transurbis, operatorul local de transport în comun.

Sălaj: Rromii din Păuşa, treziţi din somn de „mascaţi“

Sălaj: Rromii din Păuşa, treziţi din somn de „mascaţi“

Mascaţii“ au descins în această dimineaţă, la ora 6.00, în casele rromilor din localitatea sălăjeană Păuşa. Românii de aici s-au plâns, în repetate rânduri, că sunt furaţi de cei din comunitatea rromă. Poliţiştii şi jandarmii sălăjeni au  verificat 25 de locuinţe şi mai mulţi cai, pentru care rromii n-aveau acte de provenienţă. Nouă rromi au fost duşi la postul de poliţie pentru cercetări.

Duminică, mult după căderea serii, la unul dintre posturile tv favorabile Puterii, ministrul Justiţiei, dl. Tudorel Toader, a făcut anunţul în conformitate cu care ar fi pregătit deja un proiect de Ordonanţă de urgenţă vizând repunerea în termen a tuturor celor care au fost condamnaţi de către completuri nelegal constituite şi care, astfel, vor putea face contestaţie în anulare.

acum 2 zile · comentarii (38)

Chiar dacă gândul vă duce la Palade sau Nadia Comăneci, mai înaintea lor a fost regizorul de film Jean Negulesco, care rămâne în memoria americanilor, cel puţin pentru filmele cu Marilyn Monroe. Istoricul de film Manuela Cernat, care-i dedică acum o monografie ilustrată, nu procedează la o înseriere seacă de informaţii, ci are grijă de aspectul vizual al volumului, de „puterea imaginii“, rezultând o elegantă carte-album.

acum 2 zile · comentarii (2)

Devine din ce în ce mai vizibilă detaşarea noastră reală, treaptă cu treaptă, de toate dezbaterile reale ale Europei şi îndepărtarea de tensiunile care însoţesc actuala refacere a viitoarei hărţi de putere şi alianţe pe care o presupune viitorul proiect european.

acum 2 zile · comentarii (18)

Vorbeam zilele trecute cu o prietenă care are copilul la liceu. Ştiind afinitatea mea către educaţia pentru înaltă tehnologie, m-a întrebat ce să îi recomand, ce să facă cu copilul ei astfel încât să aibă o şansă în plus în viaţă. Ce materii să urmărească, ce să citească, ce să studieze, ce oameni să întâlnească, în ce anturaje noi inspiraţionale să intre? Cum să aibă motivaţia corectă?

acum 3 zile · comentarii (1)

Atîtea cazne setate fin, şpagate cu tălpile lipite, perversiuni labirintice şi proceduri obscure pentru a-ţi îngropa de viu adversarul! Merită? E esenţial! Nesuprimaţi, britanicii ar dovedi că există viaţă, apă, oxigen şi net în afara UE. Mai mult, elita managerială occidentală ar fi expusă democraţiei pe care o detestă, ca orice păianjen împiedicat să-şi ţeasă pînza împrejurul lumii.

acum 3 zile · comentarii (70)

Condiţiile de trai din sistemul penitenciar românesc reprezintă una din marile tragedii umanitare ale acestei ţări, alături de situaţia sistemului de servicii sociale pentru persoanele aflate în diverse situaţii de dificultate*. Ideea că aceste tragedii pot fi rezolvate rapid, dintr-un pix care semnează alocarea de libertate pentru deţinuţi şi bani pentru săraci este însă o fantezie periculoasă, aşa cum s-a dovedit în aceşti ultimi ani.

acum 3 zile · comentarii (5)

Doctorii ăştia cu patalamale la mînă, afişate în rame ok, pe peretele de răsărit din sufragerie, zic mereu din gură sau în scris de pe toate programele de radio sau la tv, că trebuie mîncat variat, diversificat, băută apă fără sare, făcută mişcare fără alcool şi nefumat cu crudităţi. Iar eu, ca un elev silitor, cu număr matricol, mîinile ţinute la spate în bancă şi părul tuns reglementar, nu pot decît să îi cred. Altfel, tovarăşa învăţătoare…

acum 4 zile · comentarii (2)

OUG 114/2018 sub aspectul plafonării preţului la gazele naturale, fundamentată pe o prevedere legală inexistentă, are „avantajul“ tehnic că nu poate fi atacată decât de inexistentul Avocat al Poporului. Doresc să precizez că totuşi mai există, o cale juridică, prin care atacarea acestei Ordonanţe să poată să fie realizată. Voi încerca să arăt câteva dintre multele probleme, care derivă din aplicarea OUG de plafonare a preţului gazelor naturale.

acum 3 zile · comentarii (4)

Aproape un milion de moldoveni au devenit în ultimii 27 de ani şi cetăţeni ai României. Politica de acordare a cetăţeniilor se dovedeşte în realitate o bombă cu ceas întârziat căci a reuşit cu succes să facă ceea ce nici Stalin nu a reuşit: să scoată un milion de buni români din Republica Moldova.

acum 4 zile · comentarii (17)

Când puterea cade pe umerii unuia nepregătit filosofic pentru ea, îi ia minţile. Aceasta este, în esenţă, explicaţia comportamentelor actualilor conducători de la noi. Interesant de văzut care sunt gafele şi prostiile care vor duce PSD la pierzanie. Mai rară situaţia în care un partid îşi anulează simpatiile alegătorilor prin acte şi acţiuni dincolo de limita raţionalului. Are consilieri nepricepuţi, nu ascultă de ei, nu se ştie.

acum 4 zile · comentarii (42)