Someşul Ileanda va juca în Liga a III-a

Someşul Ileanda va juca în Liga a III-a

Echipa de pe Someş va juca în acelaşi eşalon cu FC Zalău, după ce au câştigat barajul în faţa FC Bioland Paleu, din judeţul Bihor. Formaţia sălăjeană s-a impus greu cu scorul de 5 la 4, în urma executării loviturilor de la 11 metri.

Copiii străzii din Sălaj au casă

Copiii străzii din Sălaj au casă

Centrul de primire pentru copiii străzii din Zalău are o capacitate de 20 de locuri şi va fi  deschis în cel mult o lună. Acesta este primul serviciu din judeţul Sălaj specializat pe reintegrarea copiilor de pe stradă. 

Sălaj: Pădurea Parc Brădet curăţată de şomeri pe banii de la Tenaris

Sălaj: Pădurea Parc Brădet curăţată de şomeri pe banii de la Tenaris

Peste 610 milioane în lei vechi au fost investiţi, în părţi egale, de Primăria Zalău şi SC Tenaris Silcotub într-un proiect de igienizare şi plantare de copaci în Pădurea Parc Brădet. Recepţia lucrărilor a avut loc astăzi, de la ora 12.00.  Dincolo de investiţia  propriu – zisă, proiectul a avut şi un scop social, lucrările fiind executate numai cu şomeri neindemnizaţi, 16 la număr, care  au avut contracte

Controale în tabere şi staţiunile sălăjene

Controale în tabere şi staţiunile sălăjene

Din cauza temperaturilor ridicate, condiţiile de depozitare sau de transport al alimentelor trebuie să fie mult mai strict supravegheate, pentru a preîntâmpina îmbolnăvirea populaţiei. DSVSA Sălaj face în cursul săptămânii controale tematice în tabere, staţiuni şi restaurante.

Sălaj: Părinţii vor vedea online cataloagele copiilor

Sălaj: Părinţii vor vedea online cataloagele copiilor

18 şcoli din Zalău, Şimleu Silvaniei, Jibou şi Cehu vor avea acces la un catalog electronic, ce va putea fi accesat online, în orice moment, de către părinţi. Asta dacă Inspectoratului Şcolar îi va fi aprobată aplicaţia depusă astăzi prin POS, prin care solicită două milioane de lei pentru acest proiect de realizare a unui catalog electronic cu notele şi absenţele elevilor.

Furtuna de aseară a făcut ravagii în Sălaj

Furtuna de aseară a făcut ravagii în Sălaj

Zeci de localităţi lăsate fără curent electric, drumuri blocate de copaci smulşi din rădăcini, subsoluri inundate şi o casă care a luat foc după ce a fost lovită de un trăznet. Este bilanţul furtunii care a cuprins aseară Sălajul, răvăşind între judeţul prin vântul extrem de puternic şi prin cantitatea mare de ploaie căzută într-un interval scurt de timp.

Începe admiterea la liceele din Sălaj!

Începe admiterea la liceele din Sălaj!

Astăzi sunt programate primele probe de aptitudini şi de limbă pentru liceele vocaţionale şi pentru clasele cu predare bilingvă. De  joi, cei peste 2.500 de absolvenţi de clasa a VIII-a din judeţul Sălaj vor trebui să se ocupe de completarea fişelor cu opţiunile lor pentru liceu.

La o săptămână de la incidentele din 10 august, Carmen Dan scoate din priză 10 manipulări - unele, naivităţi fără efect care au circulat pe reţelele sociale înainte, în timpul şi după miting. E perfect atunci când există autorităţi care combat zvonurile şi ştirile false, dar dacă le ţii o săptămână la dospit şi le laşi să circule cu bună ştiinţă înseamnă ori că până atunci nu te-au interesat, ori că nu ţi-ai îndeplinit rolul şi obligaţiile.

acum 16 ore · comentarii (39)

Neconvingătoare explicaţiile ministrului Carmen Dan. La întrebarea esenţială nu răspunde: de ce au fost gazaţi, bătuţi, fugăriţi şi maltrataţi zecii de mii de oameni, doar pentru că au fost câteva sute violenţi. Cum se poate ca 1.000 de jandarmi, echipaţi şi conduşi operativ de un centru de comandă aflat în piaţă, n-au făcut nimic să identifice şi să extragă din mulţimea de 100.000 de oameni paşnici pe cei violenţi?

acum 19 ore · comentarii (65)

Domnilor Dragnea şi Tăriceanu, prostia se plăteşte! Iar când este dublată de paranoia se plăteşte triplu! Chiar nu v-aţi dat seama că reprimarea manifestaţiei din 10 august înseamnă sinucidere politică? Cum să crezi că 100.000 de manifestanţi paşnici, fără arme,  vor să preia palatul Victoria şi să schimbe guvernul? Cum să crezi că 1000 de jandarmi, super echipaţi, nu pot stăpâni câteva sute de huligani?

acum 2 zile · comentarii (34)

Mai sunt foarte puţine zile până la data de 23 august. Ziua în care se vor împlini 74 de ani de la actul istoric al cărui arhitect principal a fost Regele Mihai care, în colaborare, cu şefii partidelor istorice, cu alte elemente democratice, cu apropiaţi din cercurile Palatului au pregătit şi dus la bun sfârşit ieşirea României dintr-o alianţă militară ce s-a dovedit complet nefastă.

acum 3 zile · comentarii (18)

Faţă de gravitatea evenimentelor de vineri, 10 august, reacţia instituţiilor statului mi se pare total insuficientă şi inadecvată. Suntem în a şasea zi de la reprimarea în forţă a manifestaţiei din 10 august, şi încă nu s-au luat măsurile urgente impuse de situaţie, de consecinţele grave asupra sănătăţii oamenilor, de riscul ca probe esenţiale să fie distruse.

acum 4 zile · comentarii (30)

Într-un ritm din ce în ce mai nervos, aparent ilogic măcar din punct de vedere politic şi de securitate, americanii declanşează valuri succesive de sancţiuni economice, lovindu-şi mai întâi prietenii şi aliaţii strategici, apoi pe toţi ceilalţi parteneri, tradiţionali sau mai noi, producând crize şi generând mişcări de revoltă şi retorsiune pe măsură.

acum 4 zile · comentarii (25)

Îmi e cum nu se poate mai clar încă din anul 2002, atunci când am citit pentru întâia oară excelenta carte a lui Tzvetan Todorov „Memoria binelui, ispita răului- O analiză a secolului”, cât de mic preţ pun profesioniştii scrisului istoric pe discursul martorilor. Pentru istorici, memoria, argumentul de tipul “ştiu foarte bine că doar am fost acolo” nu are nici o relevanţă. Dimpotrivă.

acum 7 ore · comentarii (1)

Fabulos şi de necrezut, dar este absolut real. Nu este o elucubraţie a unor ziarişti de tabloid sau un „fake news“, ci o cerere oficială formulată ieri către autorităţile braziliene cărora influentul Comitet ONU pentru drepturile omului solicită imperativ să i se permită fostului preşedinte Lula, acuzat şi condamnat în primă instanţă şi în apel pentru fapte grave de corupţie şi spălare de bani, să participe la alegerile din octombrie.

acum 2 zile · comentarii (60)