Autostrada Transilvania, prădată pe rând de hoții de motorină şi de hoţii de lemne

0
Publicat:

Mai multe nereguli privind modul de exploatare şi transport în cazul materialului lemnos rezultat în urma defrişărilor de pe traseul Autostrăzii Transilvania au fost constatate de poliţiştii din Sălaj, în urma unor controale efectuate în cursul săptămânii trecute.

Hoții sunt tot mai activi pe tronsonul Nădăşelu - Zimbor - Poarta Sălajului. FOTO Facebook / Api
Hoții sunt tot mai activi pe tronsonul Nădăşelu - Zimbor - Poarta Sălajului. FOTO Facebook / Api

Mai multe nereguli privind modul de exploatare şi transport în cazul materialului lemnos rezultat în urma defrişărilor de pe traseul Autostrăzii Transilvania au fost constatate de poliţiştii din Sălaj, în urma unor controale efectuate în cursul acestei săptămâni.

Poliţiştii Biroului Silvic au continuat activităţile de verificare a respectării normelor privind exploatarea, depozitarea şi expedierea materialului lemnos de pe întinderea judeţului Sălaj. La data de 12 septembrie, poliţiştii au identificat un transport multiplu de material lemnos, efectuat în baza aceluiaşi aviz de însoţire. Ulterior, au efectuat mai multe verificări privind provenienţa materialului lemnos, constatând că acesta provenea dintr-o partidă constituită pe traseul Autostrăzii Transilvania, tronsonul Nădăşelu-Zimbor-Poarta Sălajului. Poliţiştii s-au deplasat în platforma primară unde au inventariat materialul lemnos existent, constatând neconcordanţe între stocul scriptic şi cel faptic", se arată într-o informare de presă transmisă vineri de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj.

Potrivit sursei citate, pentru neregulile constatate au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 34.000 de lei, fiind confiscaţi peste 45 de metri cubi de material lemnos.

S-a furat și motorină de la utilajele constructorului

Înainte de acest episod, în urmă cu doar câteva săptămâni, mai multe utilaje care sunt folosite la construcția Autostrăzii Transilvania au fost lăsate fără combustibil. Atunci, în uma perchezițiilor domiciliare făcute de polițiștii din Sălaj, au fost acuzate de furt patru persoane. Este vorba despre patru bărbați din județul Sălaj, acuzați că au furat aproape 900 de litri de motorină din utilajele care lucrează la construcția unei porțiuni din Autostrada Transilvania de pe raza județului.

Poliția a fost anunțată de către șeful unei firme de pază, care le-a comunicat autorităților că, în perioada 8-16 august, mai multe persoane necunoscute au sustras din trei utilaje parcate în afara localității Sâncraiu Almașului cantitatea de 880 de litri de motorină. Prejudiciul se ridică la 7.500 de lei.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite